Bondscoach Serneels neemt 33 speelsters op in voorselectie

Red Flames | Bondscoach Ives Serneels heeft maandag een selectie met 33 speelsters vrijgegeven die zullen beginnen aan de voorbereiding op het EK in Engeland. Elena Dhont en Kassandra Missipo keren na lange tijd terug uit blessure.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De reden voor deze uitgebreide preselectie is tweeledig", zegt bondscoach Ives Serneels. "De meisjes voor wie de competitie en de vakantie er dan opzit (16), komen op woensdag 18 mei al samen, net als sommige speelsters die terugkeren uit blessure. Daarnaast willen we met deze ruime preselectie uiteraard ook anticiperen op blessures die mogelijk, maar hopelijk niet, nog kunnen volgen."

In aanloop naar het EK spelen de Belgische vrouwen oefeninterlands in Engeland (16 juni in Wolverhampton) en thuis tegen Noord-Ierland (23 juni), Oostenrijk (26 juni) en Luxemburg (28 juni), telkens in Lier.

Maandag 20 juni maakt Serneels zijn definitieve selectie met 23 speelsters bekend. Zij reizen op 6 juli af naar Engeland.

De Red Flames spelen hun eerste wedstrijd op het EK op zondag 10 juli tegen IJsland in Manchester. Daarna volgen in groep D duels tegen Frankrijk (14 juli in Rotherham) en Italië (18 juli in Manchester).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top