Boston wipt kampioen Milwaukee, Dallas schakelt verliezend finalist Phoenix uit

Basketbal | Zowel regerend kampioen Milwaukee als Phoenix, de verliezend finalist van vorig seizoen, zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs van de NBA. De Bucks verloren het zevende en beslissende duel in Boston met 109-81. De Suns gingen in 'game 7' met 90-123 onderuit tegen Dallas.

Door Belga

Deel dit nieuws

Grant Williams leidde de Celtics in hun TD Garden met 27 punten naar de zege van de kwalificatie. Ook Jayson Tatum (23 punten, 8 assists) en Jaylen Brown (19 punten, 8 rebounds) waren belangrijk voor Boston. Bij de bezoekers greep de Griekse sterspeler Giannis Antetokounmpo net naast een triple-double (25 punten, 20 rebounds en 9 assists) maar dat volstond niet om de kampioen naar de finale van de Eastern Conference te loodsen.

Boston speelt om een plaats in de grote finale tegen Miami. De Heat schakelde al eerder Philadelphia uit met 4-2.

Ook voor Phoenix zit het seizoen erop. De Suns domineerden de reguliere competitie en zetten in de eerste ronde van de play-offs vlot New Orleans opzij maar in de halve finales van de Western Conference liep het mis tegen Dallas. De Mavericks stonden in de beslissende zevende wedstrijd de hele tijd aan de leiding en mochten gaan rusten met een comfortabele 27-57 voorsprong. Die bouwden ze in het derde kwart nog uit, waarna de kwalificatie een feit was.

De Sloveense superster Luka Doncic was met 35 punten en 10 rebounds andermaal de sterkhouder voor Dallas. Ook Spencer Dinwiddie (30 punten) en Jalen Brunson (24 punten) vonden vlot de weg naar de korf. Bij de Suns raakten vedetten Devin Booker (11 punten) en Chris Paul (10 punten) amper op het scorebord.

Dallas neemt het in de conferencefinale van het westen op tegen Golden State. De Warriors namen met 4-2 de maat van Memphis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top