RWDM komt met opvallende initiatieven om potentieel wangedrag supporters in te dijken

D1B Pro League | Ondanks hun vaak mooie én fanatieke support, kwamen de fans van RWDM toch ook enkele keren niet zo fraai in beeld in het voorbije seizoen. En vooral de supportersrellen na de barragewedstrijd in Seraing daverden na bij de club. De directie besliste daarop om alle vertegenwoordigers van de supportersclubs bijeen te roepen en eens te bekijken hoe dergelijke zaken in de toekomst te vermeden kunnen worden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Allereerst werd er beslist dat de club zelf het voortouw zal nemen in het opspeuren en bestraffen van fans die de voetbalwet overtreden. "Indien de persoon duidelijk is geïdentificeerd met materiële bewijzen kan er een mogelijke uitsluiting uit het stadion volgen", klinkt het bij RWDM.

Daarnaast wil de club ook proactief ageren door een beloningssysteem in te voeren. "Voor elke wedstrijd zonder incidenten die in het wedstrijdverslag van de match delegate, zal de club een bedrag overschrijven voor de supportersfederatie om bussen, acties, verplaatsen of tifo’s te organiseren.", aldus de RWDM-directie.

"Wij hebben liever dat de club de supportersfederatie financiert dan dat zij boetes betaalt aan de Belgische voetbalbond. Het budget dat oorspronkelijk voor boetes was uitgetrokken, zou volledig aan de supporters kunnen worden besteed als zij zich voorbeeldig gedragen. Met deze acties willen wij belangrijke maatregelen treffen inzake de veiligheid op onze tribunes en onze supporters sensibiliseren, en wij rekenen op een zekere zelfdiscipline van iedereen", besluit de club.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top