Donnarumma, en niet Sels, is Doelman van het Jaar in Frankrijk, Mbappé is de beste speler

Ligue 1 | Matz Sels heeft zondag geen beloning gekregen voor zijn sterk seizoen met Straatsburg in de Ligue 1. De Rode Duivel moest in de verkiezing van spelersvakbond UNP de Italiaan Gianluigi Donnarumma (PSG) laten voorgaan als Doelman van het Jaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sels was vooraf één van de genomineerden voor de prijs, net als Pau Lopez (Olympique Marseille), Walter Benitez (Nice) en Alban Lafont (Nantes).

Kylian Mbappé (PSG) werd intussen verkozen tot Speler van het Jaar. Het Franse goudhaantje, wiens contract eind juni afloopt bij PSG, gaf op het gala aan eind mei, voor de volgende samenkomst van de Franse nationale ploeg, mee te zullen geven waar hij volgend seizoen zal spelen. Dat lijkt Real Madrid te zullen worden.

De 23-jarige Mbappé was dit seizoen goed voor 25 goals en 17 assists in de Ligue 1. Hij was daarmee de topschutter en assistenkoning van de Franse competitie.

William Saliba (Olympique Marseille) werd verkozen tot Belofte van het Jaar, Bruno Génésio (Stade Rennes) werd de Coach van het Jaar. Voormalig Standard-coach Philippe Montanier was de beste trainer in de Ligue 2. Hij leidde het Toulouse van Brecht Dejaegere naar de titel en promotie.

Karim Benzema werd weinig verrassend aangeduid als Beste Fransman in het Buitenland. De spits leidde Real Madrid eigenhandig naar een nieuwe landstitel in Spanje en de finale van de Champions League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top