Saelemaekers blijft met Milan op titelkoers

Serie A | In de Italiaanse Serie A heeft leider AC Milan zondag op de 37e en voorlaatste speeldag met 2-0 gewonnen van Atalanta Bergamo.

Door Belga

Deel dit nieuws

Als stadsgenoot Inter Milaan later zondag punten laat liggen tegen Cagliari, pakt Milan de Scudetto. En bij een zege van de Nerazzurri heeft het volgende week op de slotspeeldag genoeg aan een gelijkspel bij Sassuolo om voor het eerst sinds 2011 weer de titel te pakken.

Rafael Leão opende de score voor Milan met een bal door de benen van Atalanta-doelman Musso (1-0, 56.). De Portugees is in bloedvorm de laatste weken. Theo Hernandez verdubbelde de score (70.).

Bij Milan stond Alexis Saelemaekers in de basis, in de 55e minuut werd hij vervangen door Junior Messias. Olivier Giroud stond in de spits, Zlatan Ibrahimovic ontbrak met een blessure.

Atalanta doet een slechte zaak in de strijd om een ticket voor de Conference League. Het team uit Bergamo staat achtste met 59 punten. Op de zesde plaats, die recht geeft op deelname aan de derde Europese beker, staat AS Roma met 60 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top