Pidcock sprint naar zege in de crosscountrywedstrijd van de derde WB-manche mountainbike in Nove Mesto

Wielersport | De Brit Tom Pidcock heeft zondag in een sprint tegen de Roemeen Vlad Dascalu de crosscountrywedstrijd van de derde wereldbekermanche mountainbike in het Tsjechische Nove Mesto gewonnen. De Belgen Pierre de Froidmont (13e) en Jens Schuermans (16e) haalden allebei de top 20.

Door Belga

Deel dit nieuws

Nino Schurter was de meest opgemerkte renner in Nove Mesto: de Zwitserse wereldkampioen was erg actief in een kopgroep van een vijftal renners, maar viel daaruit weg door een lekke achterband. Na een indrukwekkende remonte kwam hij weer voorin aansluiten, maar uiteindelijk moest Schurter met de derde plek tevreden zijn. In de strijd voor winst ging Pidcock (Ineos Grenadiers) in extremis nog net voorbij Roemeens kampioen Vlad Dascalu.

Bij de vrouwen won de Australische Rebecca McConnell voor de derde keer op rij in de Wereldbeker crosscountry. Ze haalde het na een lange solo met 40 seconden voorsprong op de Franse Loana Lecomte. De Zweedse Jenny Rissveds werd derde op 1:17. De Belgische vrouwen Emeline Detilleux en Alicia Franck finishten niet, terwijl Githa Michiels door een appendixoperatie niet aan de start kwam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top