Jago Geerts eindigt als tweede in MX2-klasse in Sardinië

Auto-moto | Jago Geerts (Yamaha) heeft de Grote Prijs MX2 van Sardinië, de achtste WK-manche van het seizoen, zondag op de tweede plaats beëindigd. Geerts won de eerste reeks in Riola Sardo en werd tweede in de tweede reeks na zijn grote rivaal, de Fransman Tom Vialle (KTM). Die won de Grote Prijs van Sardinië.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een andere Fransman, Thibault Benistant (Yamaha), werd in beide reeksen derde en zo ook derde in de Grote Prijs.

Liam Everts (KTM) eindigde tiende in de eerste reeks en negende in de tweede reeks. Hij werd uiteindelijk negende in de eindafrekening.

In de WK-tussenstand blijft Jago Geerts op kop met 338 punten. Hij telt zes punten meer dan eerste achtervolger Tom Vialle. De Duitser Simon Laengenfelder (GasGas) is derde met 244 punten.

In de MXGP was de eindzege voor de Nederlander Calvin Vlaanderen (Yamaha), winnaar van beide reeksen in Riola Sardo. Hij haalde het voor de Spanjaard Jorge Prado (GasGas), twee maal derde, en zijn landgenoot Glenn Coldenhoff (Yamaha), tweede in de tweede reeks.

Van Belgische zijde werd Jeremy Van Horebeek (Beta) negende, na een tiende en een negende plek in de reeksen. Brent Van Doninck (Yamaha) eindigde als veertiende. Hij werd in de twee reeksen respectievelijk zevende en twintigste.

In de WK-tussenstand blijft de Sloveen Tim Gajser (Honda), zondag zevende, op kop met 367 punten. Zijn dichtste achtervolgers zijn de Fransman Maxime Renaux (Yamaha), met 288 punten, en de Zwitser Jérémy Seewer (Yamaha), met 264 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top