Antwerp Giants en Limburg United bereiken derde ronde BNXT League play-offs

Basketbal | De Antwerp Giants en Limburg United hebben zich vandaag allebei geplaatst voor de derde ronde van de play-offs van BNXT League, het Belgisch-Nederlands basketbalkampioenschap.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Giants begonnen de terugwedstrijd tegen Brussels met een voorsprong na de overwinning van woensdag met 32 punten. De Brusselaars wilden zich tonen en trokken het laken na de rust, met twintig punten door Terry Deroover, naar zich toe. Ze wonnen met 85-92, maar dat was onvoldoende om door te stoten naar de volgende ronde. 

Na de 84-75 overwinning tegen Charleroi in de heenwedstrijd, won Limburg United zondag ook de terugwedstrijd op het veld van de Carolo's. Het werd 61-76 voor de Limburgers, die het verschil vooral maakten in het derde kwart. Spencer Littleson eindigde de wedstrijd als topscorer bij Limburg United met 17 punten.

In de derde ronde nemen de Antwerp Giants het op tegen de Landstede Hammers uit het Nederlandse Zwolle, dat de halve finale van de Nederlandse play-offs verloor tegen Leiden. Limburg United wacht op de uitkomst van het duel tussen Den Bosch en Groningen.

Met Aalst kan er nog een derde Belgische ploeg doorstoten naar de derde ronde van de play-offs. Zondag om 17 uur ontvangt het de Nederlanders uit Leeuwarden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top