Jai Hindley wint eerste bergrit in de Giro

Wielersport | Jai Hindley (BORA - hansgrohe) heeft vandaag de eerste zware bergrit in de 105e Giro d'Italia gewonnen. Na 191 kilometer van Isernia naar de Blockhaus was de 26-jarige Australiër de snelste van een kopgroep van zes. De Fransman Romain Bardet werd tweede, de Ecuadoraan Richard Carapaz derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ook de Spanjaard Mikel Landa, de Portugees Joao Almeida en de Italiaan Domenicio Pozzovivo sprintten mee voor de zege in de negende etappe. De Duitser Emmauel Buchmann (7e op 0:16), de Italiaan Vincenzo Nibali (8e op 0:34) en de Spanjaard Alejandro Valverde (9e op 0:46) konden de schade beperken. De Brit Simon Yates kon dat niet. Hij verloor 11:15 en kan een kruis maken over eindwinst. Mauri Vansevenant kon zijn klassementsambities evenmin waarmaken. Hij bolde op 12:49 als 37e over de meet en tuimelde in de stand van de zesde naar de 27e stek.

Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) finishte als vijtiende op 1:46 en redde zo nipt zijn roze leiderstrui. De 24-jarige Spanjaard heeft nu twaalf seconden voor op Almeida en veertien op Bardet. Met ook nog Carapaz op 0:15, Hindley op 0:20, Guillaume Martin op 0:28 en Landa op 0:29, staat de top zeven op een zakdoek.

Voor Hindley is het de eerste zege sinds hij in oktober 2020 de achttiende rit won in de Giro. Dat jaar startte hij ook in het roze aan de afsluitende tijdrit, maar moest hij de eindzege aan de Brit Tao Geoghegan Hart laten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top