Iga Swiatek verlengt titel en pakt vijfde toernooizege op rij in Rome

Sport | Iga Swiatek, nummer 1 van de wereld in het vrouwentennis, valt momenteel niet af te stoppen. Ze verlengde vandaag haar titel op het WTA 1.000-toernooi in Rome (2.527.250 dollar) en behaalde zo een vijfde toernooizege op rij. De Poolse zit nu al aan 28 overwinningen na elkaar. Ze is ongetwijfeld dé topfavoriete voor Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen dat volgende week zondag begint.

Door Belga

Deel dit nieuws

Swiatek stond in de finale op het gravel in Rome tegenover de Tunesische Ons Jabeur (WTA 7). Ook die was met elf overwinningen op rij bezig aan een knappe reeks. Maar tegen het nummer 1 van de wereld moest ze met twee keer 6-2 de duimen leggen.

De twintigjarige Swiatek heeft nu vijf toernooien na elkaar gewonnen. De reeks begon in Doha en ging verder in Indian Wells, Miami en Stuttgart. De Poolse heeft acht WTA-titels op haar erelijst en kan vol vertrouwen toeleven naar Roland Garros. In 2020 won ze in Parijs haar tot dusver enige grandslamtitel. Swiatek is intussen 28 wedstrijden op rij ongeslagen. Alleen Justine Henin (32 zeges), en de Amerikaanse zussen Serena (34 zeges) en Venus Williams (35 zeges) deden deze eeuw nog beter. De Poolse verloor niet meer sinds half februari, toen ze in Dubai in de achtste finales op de Letse Jelena Ostapenko botste.

Ons Jabeur (27) mikte in haar zevende WTA-finale op een derde titel. Eerder deze maand was ze de beste op het WTA 1.000 in Madrid en vorig jaar won ze het grastoernooi van Birmingham.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top