Waarom je ‘Sport/vrouw’ (Eén) zeker niet mag missen

Films | Vanaf woensdag 25 mei kan je op Eén naar de zesdelige documentairereeks ‘Sport/vrouw’ kijken. Daarin zal presentator Ruben Van Gucht een inkijk geven in het leven van zeven Belgische topsporters die naarstig al jarenlang aan hun sportieve carrièrepad aan het sleutelen zijn. Proximus Pickx is nu al fan van de reeks en vertelt je waarom jij ze zeker niet mag missen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zeven vrouwelijke topsporters

Vergeet eventjes de sportprestaties van Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois of David Goffin want in de nieuwe gloednieuwe VRT-documentairereeks ‘Sport/vrouw’ staan enkel en alleen vrouwelijke Belgische topsporters centraal. We krijgen te zien hoe het dagdagelijkse leven van turnster Nina Derwael, basketster Emma Meesseman, voetbalster Janice Cayman, tennisster Elise Mertens, atletiektalent Rani Rosius, wielrenster Jolien D'hoore en paralympisch atlete Gitte Haenen er uitziet. Al deze sportvrouwen gunnen ons een blik achter de schermen van hun leven en tonen hoe het eraan toe gaat bij wedstrijden, trainingen, op school en in hun privéleven.

Vrouwelijke Belgische boegbeelden en experten

Niet enkel deze zeven sportvrouwen passeren de revue in ‘Sport/vrouw’, de documentairemakers kozen er ook voor om vrouwelijke Belgische boegbeelden aan het woord te laten om extra duiding te geven. Zo vertellen Sabine Appelmans, Dominique Monami, Ingrid Berghmans, Elodie Ouedraogo, Kim Gevaert, Evi Van Acker, Ann Wauters en Imke Courtois hoe topsport hun leven, en dat van hun naasten, danig door elkaar heeft geschud. Om de impact van dergelijke topsportleven te kaderen, laat presentator Ruben Van Gucht ook enkele experten aan het woord die met hun wetenschappelijke kennis nog een groter licht op de zaak (en het leven van de dames) werpen.

Zes afleveringen

De programmamakers hebben ervoor gekozen om elke steen om te draaien en dat doen ze in zes afleveringen. De eerste aflevering, getiteld, ‘Mijn Leven, mijn werk’, belicht het prille begin van de sportcarrières die dikwijls ver in het verleden ligt, alsook de impact van topsport op hun leven. De tweede aflevering draait om het lichaam en de impact van topsport op de lichamen van de vrouwen. Tijdens de derde aflevering wordt er ingezoomd op de omkadering van de topsporters zoals de coaches en specialisten. De vierde aflevering draait om de portemonnee en beantwoordt de vraag: ‘Kan je leven van topsport?’. De voorlaatste aflevering behandelt de prangende vraag hoe al die reizende topsportvrouwen omgaan met het thuisgevoel en eenzaamheid en tijdens de allerlaatste aflevering richt Ruben Van Gucht zijn blik op de voorbeeldfunctie van topsporters.

Bekijk ‘Sport/vrouw’ vanaf woensdag 25 mei om 21u30 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top