Play-offs 1e Nationale: Dender en Luik blijven nek-aan-nek gaan na vierklappers tegen Knokke en Dessel

Sport | Dender EH en RFC Luik hebben wederom niks weggegeven tegen de twee andere teams in de play-offs van 1e Nationale. Dender won thuis met 4-1 van Knokke FC terwijl Dessel in eigen huis een 2-4 nederlaag om de oren kreeg van RFC Luik.

Dender kwam al vroeg op voorsprong na een goal van Casagolda (ex-OHL, ex-Roeselare), maar vlak na de pauze kon Mariën gelijkmaken voor Knokke. De thuisploeg drukte daarop fel door en onder meer Houdret (ex-OHL, ex-Union) zag zijn poging op de lat stranden. Een kwartier voor affluiten brak de veer dan toch bij Knokke toen Mbarki (ex-Lommel) voor de derde wedstrijd op een rij een bal tegen de touwen kon jagen. In het slot van de wedstrijd maakten Ngongo en Mfumu er nog 3-1 en 4-1 van; een niet eens zo overdreven score.

RFC Luik kende een moeilijke avond in Dessel, maar kon in vijf dolle minuten vlak voor het uur van 1-0 naar 2-3 gaan. Lallemand (ex-Eupen, ex-Antwerp) scoorde in minuut 56 de gelijkmaker nadat Reuten er in de 51e minuut 1-0 van had gemaakt. Maar amper een minuut later zette Haagen Dessel alweer op voorsprong. Mouhli (ex-Seraing) scoorde twee minuten later de 2-2 en Rhodes zette wederom twee minuten later de 2-3 op het bord. In een spannend slot nam Cavelier alle twijfels weg met de 2-4.

Door deze resultaten lijkt het erop dat de kampioen van 1e Nationale ook gewoon de promovendus zal worden. Met nog drie duels voor de boeg is dit de tussenstand.

1. Dender EH: 32
2. RFC Luik: 31
3. Dessel Sport: 25
4. Knokke FC: 25

Volgende week wordt de zaak tussen Luik en Dender uitgesproken. Daarin kan Dender een forfaitzege krijgen voor haar competitiematch tegen Luik omdat de Luikenaars amper één U21-speler op het wedstrijdblad hadden gezet. Met de halvering van de punten richting eindronde zou dan dit momenteel de tussenstand zijn.