Monaco van Philippe Clement doet goede zaak, Nice en Marseille verspelen punten

Ligue 1 | Zaterdagavond kwamen op de 37e en voorlaatste speeldag van de Ligue 1 alle twintig teams gelijktijdig in actie. Bovenin deed het Monaco van Philippe Clement een uitstekende zaak. Dankzij de 4-2 overwinning tegen Brest stegen de Monegasken naar de tweede plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Clement en co zetten hun winstreeks zo voort. De zege tegen Brest was hun negende op een rij. De bezoekers kwamen in het prinsdom nochtans op voorsprong via Duverne (10') en Belaili (23'), maar Ben Yedder leidde de achtervolging in met drie treffers (44' pen, 51' en 54'). Volland (70') legde de eindstand vast op 4-2. Eliot Matazo bleef de hele partij op de bank. Monaco klimt over Marseille naar de tweede plaats. Beide ploegen tellen voorlopig 68 punten.

L'OM ging met 2-0 de boot in bij Stade Rennes, waar Jeremy Doku op de bank bleef. Bourigeaud (12') en Majer (35') zorgden voor de doelpunten bij de thuisploeg, dat vierde is met 65 punten.

Nice deed een slechte zaak in de strijd voor Europees voetbal met een 1-3 nederlaag tegen Lille. Kluivert (31') bracht de Zuid-Fransen nog op voorsprong, maar voormalig Gent-speler Jonathan David (51' en 61') en Weah (61') bezorgden de bezoekers de volle buit. Amadou Onana speelde de hele wedstrijd. Nice zakt van de vierde naar de zesde plaats met 63 punten. Uittredend kampioen Lille is pas tiende.

Matz Sels en Racing Strasbourg wonnen met 1-0 van Clermont dankzij een treffer van Thomasson (28'). Sels speelde de hele wedstrijd. Strasbourg klimt zo naar de vijfde plaats, met 63 punten. Sels en co mogen nog hopen op Europa League-voetbal als ze op de slotspeeldag Marseille kloppen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top