Djokovic is de tegenstander van Tsitsipas in de finale van het ATP Masters in Rome

Sport | Novak Djokovic heeft zich zaterdag als tweede geplaatst voor de finale van het ATP Masters 1.000-toernooi in Rome (gravel/5.415.410 euro). De Servische nummer één van de wereld versloeg in zijn halve finale de Noor Casper Ruud (ATP 10) na één uur en 42 minuten tennis in twee sets (6-4 en 6-3).

Door Belga

Deel dit nieuws

De 34-jarige Djokovic treft in de finale de elf jaar jongere Stefanos Tsitsipas (ATP 5). Die versloeg eerder op de dag in zijn halve eindstrijd de Duitser Alexander Zverev (ATP 3) in drie sets (4-6, 6-3 en 6-3).

Het wordt de tiende onderlinge ontmoeting tussen Djokovic en Tsitsipas. De Serviër won zes keer, de Griek drie keer. Op gravel won Djokovic alle vier de onderlinge confrontaties. De laatste ontmoeting was de door Djokovic gewonnen finale van Roland Garros van vorig seizoen.

Tsitsipas mikt zondag op een negende ATP-titel, de tweede dit seizoen, na het Masters 1.000-toernooi in Monte Carlo. Djokovic kan een 87e ATP-titel toevoegen aan zijn palmares. Hij pakte dit jaar nog geen toernooizege.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top