De Gendt over degradatiestrijd: "Sponsors hechten meer belang aan zeges dan aan punten"

Wielersport | Thomas De Gendt liet donderdag na zijn ritzege in de Ronde van Italië zijn licht schijnen over de degradatiestrijd die zijn team Lotto Soudal momenteel voert om in de WorldTour te blijven. "Dit is waar we in de ploeg op mikken: winnen", zei hij daarover.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het Belgische Lotto Soudal staat momenteel op een degradatieplek in de WorldTour, en daar werd De Gendt tijdens zijn vele tv-interviews na zijn ritzege in Napels naar gevraagd. "Zeges zijn voor ons nog altijd het belangrijkste", vertelde de ervaren Oost-Vlaming. "Ik denk dat de meeste sponsors nog altijd naar de overwinningen kijken, en niet naar de punten. Ze zijn blijer met een ritzege in de Giro dan met een derde, vijfde en zesde plek in een 1.1-koers ergens in Frankrijk."

"Dat is ook waar we met de ploeg op mikken: winnen. En dat op een mooie manier. Niet alleen in de sprint, maar ook door aan te vallen. Vandaag deden we dat perfect. Ik hoop dat de ploegmaats deze overwinning zien. Morgen rijden ze ook de Tro-Bro Léon. Ik hoop dat ze daar op dezelfde manier aanvallen en samenwerken zoals wij vandaag. Op het einde van het jaar zien we dan wel of dat goed genoeg is om in de WorldTour te blijven of niet."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top