Pieters neemt risico's en verliest terrein op de Soudal Open in Schilde

Sport | Thomas Pieters heeft zaterdag met een derde ronde van 71 slagen, par, zes plaatsen moeten inleveren op de Soudal Open golf in Schilde (DP World Tour/2 miljoen dollar)

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik begon uitstekend aan mijn derde ronde," verklaarde Pieters na afloop. "De eerste negen holes waren super goed en ik stond op drie onder par. Het verschil met de leiders was echter groot, zes of zeven slagen, en ik moest risico's nemen. Op de holes tien en veertien doe ik twee slechte drives. Je weet als je er voor gaat dat je een twee kan maken, maar ook een zes en het kostte mij nu twee dubbele bogeys. Ik heb er geen spijt van. Het putten was beter dan de voorbije dagen, maar op de tweede parcourshelft heb ik nog goede kansen gehad die ik niet kon verzilveren. Ik ben vooral tevreden dat ik mijn ronde kon afsluiten met een birdie."

In de tussenstand moest Pieters zes plaatsen inleveren. Hij sloot dag drie af op een gedeelde 35e plaats. Met zijn score van drie onder par telt de nummer drie in het DP World Tour-klassement acht slagen meer dan de Nieuw-Zeelander Ryan Fox. De 35-jarige Fox, die in februari de Ras Al Khaimah Classic won, telt met zijn score van 202 slagen, elf onder par, een slag voorsprong op de Engelsman Sam Horsfield. Op plaats drie, met twee slagen meer dan de leider, volgt de Duitser Paul Yannick.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top