Thomas De Gendt rondt lange ontsnapping af in Giro, Juan Pedro Lopez blijft leider

Wielersport | Thomas De Gent (Lotto Soudal) heeft in Napels (Campanië) de achtste etappe in de 105e Giro d'Italia gewonnen. Na 153 kilometer was de 35-jarige Oost-Vlaming in een sprint met vier sneller dan de Italiaan Davide Gabburo, de Spanjaard Jorge Arcas en zijn teamgenoot Harm Vanhoucke.

Door Belga

Deel dit nieuws

Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) finishte op 3:33 in het eerste peloton en behield de roze leiderstrui. De 24-jarige Spanjaard heeft 38 seconden voor op de Duitser Lennard Kämna. De Estlander Rein Taaramäe is op 58 seconden derde. Mauri Vansevenant heeft als zesde 1:47 goed te maken.

Het is de tweede keer dat De Gendt een etappe wint in de Ronde van Italië. In 2012 kwam hij als eerste boven op de Stelvio.

Zondag trekken de renners de bergen in, voor een 191 kilometer lange tocht naar de gevreesde Blockhaus. Die col in de centrale Apennijnen wordt twee keer beklommen, de eerste keer vanuit Pretoro (10,3 km, 7,6 %), dan vanuit Scafa. 

De slotklim is liefst 26 kilometer lang, aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3 procent, met een laatste 10 kilometer aan 9,4 procent en pieken tot 14 procent. Na die loodzware opdracht kunnen de renners maandag in Pescara (Abruzzo) van een rustdag genieten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top