Opnieuw vuurwerk naar zelfde woning in Deurne gegooid, twee personen opgepakt

Nieuws | In het Antwerpse district Deurne is gisterenavond zwaar vuurwerk naar een woning aan de De Gilmanstraat gegooid. Het is al de tweede maal deze week dat dezelfde woning geviseerd werd. Twee personen konden na een achtervolging in Nederland gearresteerd worden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De De Gilmanstraat werd rond 22.30 uur opgeschrikt door een luide knal. Net zoals in de nacht van woensdag op donderdag werd er opnieuw zwaar vuurwerk naar dezelfde woning gegooid. De schade zou beperkt zijn gebleven. 

"Op basis van getuigenverklaringen en de camerabeelden kwam al snel een voertuig met Nederlandse nummerplaten in beeld. De achtervolging werd ingezet tot aan de Nederlandse grens, waar de Nederlandse politie het overnam. Er konden uiteindelijk twee personen worden opgepakt", zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor "vernieling door ontploffing" en "inbreuken op de wapenwet". Het onderzoek zal moeten uitwijzen of er een link is met het drugsmilieu, zoals wel vaker het geval is bij soortgelijke incidenten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top