Golden State haalt conferencefinale, Boston dwingt "game 7" af tegen kampioen Milwaukee

Basketbal | De Golden State Warriors hebben zich vrijdagavond verzekerd van een plaats in de finale van de Western Conference. Ze versloegen de Memphis Grizzlies met 110-96 en kwamen zo op een beslissende 4-2 voorsprong. De Milwaukee Bucks, die hun titel verdedigen in de NBA, verloren thuis van de Boston Celtics en zullen de klus in de zevende en laatste onderlinge ontmoeting moeten klaren.

Door Belga

Deel dit nieuws

Golden State kon andermaal rekenen op hun ijzersterke duo Klay Thompson en Stephen Curry. Thompson maakte 30 punten, waaronder acht driepunters, en plukte acht rebounds. Curry was goed voor 29 punten en zeven rebounds. In het verliezende kamp vonden Dillon Brooks (30 ptn) en Desmond Bane (25 ptn) vlot de weg naar de korf.

Golden State mikt dit seizoen op een vierde titel na die van 2015, 2017 en 2018. De Californiërs spelen in de finale van de westelijke conference tegen de Phoenix Suns of de Dallas Mavericks. Die spelen zondagavond een zevende en laatste keer tegen elkaar. Phoenix, de sterkste ploeg uit de reguliere competitie, heeft daarbij het thuisvoordeel.

Ook in de halve finale van de Eastern Conference tussen Milwaukee en Boston komt er een "game 7". De Bucks verzuimden vrijdagavond voor eigen publiek de kwalificatie af te dwingen, ondanks een knalprestatie van hun Griekse sterspeler Giannis Antetokounmpo. Die tekende voor 44 punten, 20 rebounds en 6 assists maar aan de overzijde was Jayson Tatum eveneens onstuitbaar met 46 punten en 9 rebounds. De Celtics haalden het met 95-108.

Zondagavond valt de beslissing in de TD Garden van Boston. De winnaar treft in de finale van de Eastern Conference Miami. De Heat schakelde Philadelphia uit met 4-2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top