De keuzes zijn gemaakt in ‘Boer zkt Vrouw’, maar wie voelt ook vlinders?

Films | Dit seizoen van ‘Boer zkt Vrouw’ loopt alweer op een einde. De vier boeren en de boerin hebben hun keuzes gemaakt en nu krijgen ze de kans om te genieten van wat tijd samen en hopelijk dichter naar elkaar toe te groeien. De programmamakers voerden dit seizoen enkele veranderingen in, maar resulteert dat ook in sterkere koppels?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het format van ‘Boer zkt Vrouw’ gaat al veertien seizoenen mee, dus het was misschien wel tijd voor wat verandering. Voor de eerste keer kregen de deelnemers de boeren op voorhand niet te zien (vandaar ook de ondertitel ‘Blind Verliefd’) en voor de eerste keer filterden de boeren geen kandidaten aan de hand van brieven. Ze werden wel met al hun aanbidders geconfronteerd op hun erf en moesten er zo meteen de besten uitkiezen. De ene ging op zijn gevoel af, de andere liet zich meer door zijn ogen leiden.

Tien afleveringen later zijn de knopen – de ene al moeilijker dan de andere – doorgehakt. Tijd dus om, voordat we de laatste romantische weekendjes te zien krijgen, werpen we eens een blik op de gevormde koppels.

Voor Elien, de enige boerin van de bende, was het een moeilijke keuze. Vlak voor ze bekend moest maken wie van de aspirant-boerderijhulpjes haar hart had gestolen, zei ze nog dat ze eigenlijk nog geen verliefdheid voelde. Ze zou op het moment kiezen tussen de brave, maar knappe Dries en de speelsere, lossere Lorenz. Het werd uiteindelijk die laatste, die een karakter heeft waarvan Elien zegt dat ze het wel nodig heeft. Op het weekendje alleen zegt Elien dat de vlinders toch beginnen te komen, maar Lorenz heeft duidelijk toch nog wat werk.

Twijfels en duidelijke keuzes

Boer Cyriel koos na heel veel twijfel voor Els, een van de twee dames waarmee hij duidelijk de beste klik had. Maar wij vermoeden dat Cyriel hetzelfde probleem heeft als veel boeren die eerder al in het programma zaten: hij had vaak meer oog voor hoe goed de vrouwen konden werken dan voor hoe ze zich voelden. Hij leek soms meer op zoek te zijn naar een werknemer dan naar de liefde. Dat maakt het natuurlijk moeilijk om een connectie te krijgen. Laat dat de reden zijn waarom Laura er zelf voor koos om te vertrekken voor de finale. Hopelijk kan er toch iets moois bloeien tussen Cyriel en Els.

Het meeste drama vonden we bij boer William. Het zag er voor veel kijkers naar uit dat hij vooral op het uiterlijk af zou gaan en dus voor Titjana zou kiezen, die zich nochtans niet zo sympathiek maakte. Uiteindelijk koos hij toch voor de rustigere Amber. Zo makkelijk geeft Titjana het in elk geval niet op, want na het laatste keuzemoment gaf ze aan dat ze er een week later terug zou staan. Ze laat William duidelijk nog niet gaan. We duimen dat zij geen prille liefde aan flarden scheurt.

Boer Kim twijfelde ook lang tussen Emi en Ginny. Uiteindelijk besloot hij tijdens de laatste dates die hij met de meisjes had dat Ginny toch iets beter bij het boerderijleven paste. Maar het was geen makkelijke keuze, en zoals we in vorige seizoenen al leerden, voorspelt dat weinig goeds voor de toekomst. We leerden al dat er na het weekendje weg tussen Kim en Ginny een telefoontje volgt naar Dina Tersago. Met slecht nieuws?

Als er veel getwijfeld wordt, is dat gewoonlijk geen goed teken. Als er al op voorhand een duidelijke vonk is tussen een boer en een kandidaat, en geen enkele andere kandidaat daar nog iets aan kan doen, dan is een mooie toekomst in de sterren geschreven. We zagen het in de vorige editie met Bart en Celine, die intussen al aankondigden dat ze zouden trouwen. Dit jaar was het grote succesverhaal dat tussen Garry en Els. Ook kandidate Evelien zag dat het wel erg goed klikte tussen de twee en ze gaf uitdrukkelijk haar zegen. Je ziet maar: het kan ook zonder al te veel hartzeer eindigen.

Bekijk ‘Boer zkt Vrouw’ op zondag om 19u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top