De degradatiestrijd woedt in alle hevigheid in La Liga

La Liga | De kampioen van La Liga mag dan al een paar weken gekend zijn, de degradatiestrijd is nog steeds aan de gang. Met nog twee wedstrijden te gaan is de spanning onderin het klassement te snijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de 37e speelronde van La Liga in het verschiet is er maar één ding zeker in de kelder van het klassement: het lot van Levante is bezegeld na de 6-0 nederlaag bij Real Madrid op donderdagavond. De club uit Valencia heeft zes punten achterstand op Cádiz, dat voorlopig net boven de degradatiestreep staat en beter deed in de onderlinge confrontaties. Levante zakt dus opnieuw naar de tweede klasse, nadat het in 2017 naar La Liga promoveerde. Maar het lot van de andere degradatiekandidaten ligt nog bijlange niet vast.

Alavés en Mallorca in de balans

Zoals de kaarten nu liggen, wordt Levante in zijn afdaling naar D2 vergezeld van Deportivo Alavés en Mallorca. Alavés heeft 31 punten, Mallorca 33. Boven deze twee staan Cádiz met 35 punten en Granada met 37 stuks.

De missie is duidelijk voor Alavés: om in La Liga te blijven moet het de twee resterende wedstrijden winnen en hopen dat Cádiz zijn matchen niet wint. En alsof het voorbestemd was, staat op de laatste speeldag Alavés – Cádiz op het programma. Als de Basken dit weekend dus winnen en Cádiz niet wint bij Real Madrid, vechten beide clubs volgende zondag in een rechtstreeks duel uit wie in de hoogste klasse blijft. Maar Cádiz, dat Barça een paar weken geleden in Camp Nou verraste, heeft hetzelfde doel voor ogen.

Elche, Getafe en Granada nog niet zeker

Mallorca, dat voorlopig ook op een degradatieplaats staat, hijgt Cádiz in de nek met twee punten achterstand. Met nog zes punten om voor te spelen is ook die ploeg nog niet uitgeteld. De club uit de Balearen moet het zondag opnemen tegen Rayo Vallecano, nadien volgt een laatste verplaatsing naar Osasuna. Mallorca heeft het geluk dat beide tegenstanders dit seizoen niets meer hebben om voor te spelen.

Granada's 1-0 overwinning op Bilbao deze week gaf hen een enorme boost in de degradatiestrijd en leverde hen vier punten voorsprong op Mallorca op. Met de slotwedstrijden tegen Betis en Espanyol voor de deur, hoeven de Andalusiërs zich weinig zorgen te maken. Ten slotte is Getafe, vijf punten voor op Mallorca, in het voordeel wat onderlinge confrontaties betreft. Zelfs in het meest ongunstige scenario zal een puntje in de laatste twee speeldagen dus volstaan.

De kaarten zijn geschud en uitgedeeld, maar het spel is nog niet gespeeld. Het voetbal heeft ons wel al vaker verrast…

De 37e speelronde van La Liga op Eleven Sports:

Zondag 15 mei 

Volg La Liga het hele seizoen op de zender van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top