PGL Major: Challengers Stage onthult laatste gekwalificeerden

CS:GO |

De eerste fase van de PGL Major in Antwerpen eindigde gisteren met het uitdelen van de laatste kwalificatietickets voor de Legends Stage. Tussen de verrassingen: de uitschakeling van de gigant Astralis door Team Liquid, het mooie verhaal van Bad New Eagles en Imperial Esports dat zich bij FURIA aansluit om Brazilië te vertegenwoordigen. Dit is de samenvatting van het einde van de Challengers Stage.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na vier speeldagen heeft de Challengers Stage van de PGL Major in Antwerpen zijn laatste geheimen prijsgegeven. De acht beste teams van de eerste fase van het toernooi voegen zich bij de teams die zich al hadden gekwalificeerd voor de Legends Stage na de RMR-toernooien. De vier wedstrijddagen zaten vol verrassingen, vreugde en teleurstellingen.

De grootste teleurstelling kwam ongetwijfeld uit het kamp van Astralis. De kwalificatie voor de Legends Stage van de Stockholm Major was al moeilijk, en nu slaagde de viervoudige Major-kampioen er zelfs niet in om de eerste fase van de competitie succesvol af te sluiten. Na twee overwinningen tegen IHC Esports en MIBR en een nederlaag tegen Team Vitality, had Astralis nog twee kansen om het goed te maken. Hun wedstrijd tegen Team Spirit draaide al snel uit op een ramp, dus moest tegen het superteam van Team Liquid alles beslist worden. De clash tussen de twee legendarische teams eindigde in het voordeel van Liquid, dat zowel op hun eigen map als op de keuze van Astralis won.

Over mooie verhalen gesproken, het is moeilijk om dat van de Bad New Eagles te missen. Zonder een organisatie om hen te steunen sinds het vertrek van Team BLINK afgelopen februari, verraste het team iedereen door zich te kwalificeren via het Europese RMR B toernooi.

Het was tegen de Brazilianen van MIBR dat het Kosovaarse roster een laatste kans kreeg om zich te plaatsen voor de Legends Stage. Na drie min of meer competitieve maps waren de vreugdekreten van de Bad New Eagles te horen in het Radisson Blu in Antwerpen, waar de studio zich bevindt. De ploeg zal proberen dit mooie verhaal voort te zetten tegen de Copenhagen Flames in de eerste ronde van de Legends Stage.

Het Last Dance-roster van de Braziliaanse speler Gabriel "FalleN" Toledo, dat sinds begin februari bij Imperial Esports hoort, kwalificeerde zich ook op het nippertje. Ondanks een moeilijke eerste ronde won het team zijn ticket voor de rest van de competitie na twee opeenvolgende overwinningen op IHC Esports en ForZe.

ENCE, Team Spirit en Outsiders (ex-Virtus Pro; nvdr) hadden zich na de vierde ronde gekwalificeerd. Al deze teams zullen zich bij de ploegen voegen die zich rechtstreeks kwalificeerden voor de Legends Stage. Dat is de laatste etappe vóór het Sportpaleis in Antwerpen, waar de Champions Stage doorgaat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top