Westerlo neemt ook Foster mee naar 1A; de 'huurling' komt definitief over van V. Guimaraes

Challenger Pro League | KVC Westerlo pakte enkele weken geleden de titel in de 1B Pro League en speelt dus volgend seizoen weer in 1A. De Kempenaars willen bij hun rentree op het hoogste niveau duidelijk vooral verder bouwen op de funderingen die het in het afgelopen seizoen gelegd heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerder slaagde de 1B-kampioen er al in om Maxim De Cuyper en Thomas Van Den Keybus nog een extra jaartje te huren van Club Brugge en nu blijkt ook die derde belangrijke 'huurling' volgend seizoen nog rond te zullen lopen in het Kuipje.

De club maakte vrijdag namelijk bekend dat het erin geslaagd is om Lyle Foster definitief over te nemen van het Portugese Vitoria Guimaraes. De 22-jarige spits speelde het voorbije seizoen ook al op huurbasis bij Westerlo en tekende nu een definitieve overeenkomst voor de komende vier seizoenen.

Foster was de voorbije maanden bijzonder belangrijk voor Westerlo. Dat liet zich niet zo zien in de statistieken (vier goals en vijf assists), maar toch was iedereen het er wel over eens dat de Zuid-Afrikaan één van de uitblinkers was bij de Kemphanen. Dat resulteerde onder meer in een plekje in het 'XI van het Seizoen'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top