Was vroeger alles beter? 'The Umbrella Academy' vs. 'The Magicians'

Series | Vorige maand haalde Netflix zijn groot geschut boven met het eerste deel van het vierde seizoen van 'Stranger Things'. En ook in juni zal niemand naast de streamingreus kunnen kijken. Wat dacht je van het derde seizoen van 'The Umbrella Academy' of het laatste seizoen van 'Peaky Blinders'? Wij gaan voor 'The Umbrella Academy'!

Door MF

Deel dit nieuws

En die vergelijken we graag met een oudere serie met dezelfde basis: een groep jongeren die in de marge van de maatschappij leven omdat ze krachten bezitten die hen heel anders maken dan ons, gewone stervelingen. En dankzij 'The Magicians' hebben we niet lang moeten zoeken!

Avonturen en geheime krachten? Check!

In 'The Umbrella Academy' zijn superkrachten de gewoonste zaak ter wereld. We volgen de avonturen van het gezin dat Dr Hargreaves zelf samenstelde: zeven kinderen die allen speciale krachten hebben. De ene is supersterk, de andere kan met doden praten of door de tijd reizen. Dankzij die superkrachten komen de kinderen te weten dat het einde van de wereld nabij is en dat een van hen hier wel eens de oorzaak van zou kunnen zijn. En dan zijn er ook nog de speciale agenten die als missie hebben de tijdslijn niet te veranderen en die hen dus grondig tegenwerken.

De titel 'The Magicians' zegt eigenlijk al waarover het in deze serie gaat. Hier hebben we niet te maken met klassieke superhelden, maar wel met supertoverkrachten en superavonturen. We volgen Quentin Coldwater, een weinig sociale tiener die sinds jaar en dag zijn toevlucht zoekt in 'Fillory', een serie romans over tovenaars. Komt dat even goed uit, want hij wist het niet, maar eigenlijk heeft hij alles in huis om zelf tovenaar te worden. Hij wordt uitgenodigd om naar Brakebills te gaan, een geheime universiteit die gespecialiseerd is in magie. Zijn beste vriendin Julia droomde hier ook van, maar zij kan geen plaatsje bemachtigen. Wat haar dan weer een ideale kandidate maakt voor de duistere krachten.

Vanya girlpower

Aan speciale krachten geen gebrek in beide series. Wie doet het dan het beste? In 'The Magicians' zien we hoe Quentin en co Harry Potter het nakijken geven. Maar de bende van 'The Umbrella Academy' moet niet onderdoen, want geef toe: door de tijd kunnen reizen is ook handig (en gevaarlijk). Het is net die superkracht die tot heel wat problemen leidt in deze fantasyserie. In het algemeen moeten we toegeven dat de twee groepen jongeren aan elkaar gewaagd zijn. Toch als we Vanya (gespeeld door Elliot Page) van het Umbrella Team buiten beschouwing laten. Zij heeft haar krachten het minst onder controle, maar ze kan er wel de aarde mee vernietigen. Van girlpower gesproken.

Kies aan welke kant je staat

Het duel is begonnen. Nu moet jij enkel nog een kant kiezen. Dat kan je natuurlijk doen door deze twee avonturenseries te bekijken. Op Amazon vind je de vijf seizoenen van 'The Magicians'. Genoeg dus om een weekend bingewatching in te plannen!

Bij 'The Umbrella Academy' weten we nog niet welke verrassingen ons te wachten staan. De twee eerste seizoenen waren alvast geweldig, maar we staan ergens nog maar aan het begin met de Multiverse die in het tweede seizoen zijn opwachting maakte. Maar wedden dat je na het derde seizoen vol superkrachten en vernietiging je team zal kunnen kiezen? 

Ontdek seizoen 3 van 'The Umbrella Academy' vanaf 22 juni op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

De volledige serie 'The Magicians' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top