Deze namen worden genoemd als opvolger van Schreuder bij Club

Jupiler Pro League | Ajax maakte deze week de komst van Alfred Schreuder officieel en dus staat er weer een vacature open bij Club Brugge. In de pers en wandelgangen van Jan Breydel worden deze namen het vaakst genoemd als potentiële opvolger van de Nederlander.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Wouter Vrancken

Het Nieuwsblad ziet in Wouter Vrancken de geknipte man om de fakkel over te nemen in Jan Breydel. Het baseert zich daarvoor op de uitspraken van Club-CEO Vincent Mannaert, die in januari nog zijn criteria uitsprak waar een Club-trainer volgens hem aan moet voldoen: “Nederlandstalig, volgt de Belgische competitie, kent Club, werkte al in verschillende voetbalculturen, werkte aan de top en heeft ervaring als hoofdtrainer.”

Vrancken is Nederlandstalig, kent de competitie als zijn broekzak en kan bogen op meer dan tien jaar ervaring als T1. “Als je het een aantal seizoenen zo goed doet zoals Wouter Vrancken bij KV Mechelen deed, dan verdien je wel een kans bij een topclub”, stelt Gert Verheyen bij Het Nieuwsblad.

Nu bekend is dat Vrancken stopt als coach van de Maneblussers, dreigt Racing Genk roet in het Brugse eten te gooien. Het is immers geen geheim dat de Limburgers nadrukkelijk naar Vrancken lonken als opvolger van de Duitser Bernd Storck, die de rekening zal moeten betalen voor een mislukt seizoen.

Mogelijk vissen beide clubs achter het net, want volgens Gazet Van Antwerpen heeft Vrancken intern al aangegeven dat hij na dit seizoen in het buitenland wil coachen. Slaat hij zijn vleugels uit, of blijft hij alsnog in zijn thuisnest?

Hein Vanhaezebrouck

Eind april deden geruchten de ronde dat de coach van bekerwinnaar AA Gent na dit seizoen andere oorden zou opzoeken. Zijn contract loopt na dit seizoen af en er werd nog altijd geen akkoord gevonden over een nieuwe verbintenis. Vanhaezebrouck leidde de Buffalo’s naar meerdere successen, maar zijn passages bij Racing Genk en Anderlecht waren minder glansrijk.

Bij Het Laatste Nieuws liet Vanhaezebrouck verstaan dat hij niet meteen staat te springen om een andere Belgische club te coachen, maar hij liet toch de deur op een kier staan voor de mogelijkheid: "Ik denk niet dat een andere Belgische club voor mij de volgende optie is. Tenzij ik zou voelen dat ik er met Gent echt niet uit geraak. Dan staat alles open."

Voetbalkenner Evert Winkelmans vindt Club Brugge en Vanhaezebrouck alvast een "geniale match", zo liet de zaakvoerder van productiehuis Deklat Binnen (dat sportdocureeksen als 'De Kleedkamer' en 'FC United' maakte voor VRT) zich deze week ontvallen in zijn voetbalpodcast 'Café Eersteklas'.

Carl Hoefkens

Volgens Het Laatste Nieuws wordt er ook intern gekeken naar een opvolger voor Schreuder, en op die piste zou assistent-trainer Carl Hoefkens in polepositie staan. De ex-verdediger van Club kent het huis, de filosofie en de manier van werken. Hij geniet respect binnen de club, is geliefd bij de fans én heeft inmiddels een solide reputatie opgebouwd. Net als Philippe Clement zou hij meteen voor de leeuwen geworpen kunnen worden als T1, zonder zijn strepen te moeten verdienen bij een andere club.

Buitenlander?

Het Laatste Nieuws acht de kans echter groot dat Club in de internationale vijver zal vissen naar een opvolger van Schreuder. Het speurt naar een profiel met ervaring in het mondiale voetbal, dat “moeiteloos ingepast kan worden in een hypermoderne, uiterst professionele werkomgeving”. Daarnaast is aanvallend en attractief voetbal kunnen combineren met resultaten een stevige troef.  

HLN schuift daarom de naam van Xabi Alonso naar voor, die momenteel aan de slag is als hoofdtrainer van de B-ploeg van Real Sociedad en wiens contract na dit seizoen afloopt. Club sprak in januari al met de 40-jarige Spanjaard, maar het kwam toen niet tot een akkoord. De ex-speler van onder meer Liverpool, Real Madrid en Bayern München heeft evenwel geen ervaring als hoofdtrainer van een A-team, wat in zijn nadeel pleit.

Voetbalsite Voetbalprimeur ziet nog andere kandidaten op de internationale markt, zoals de Nederlanders Phillip Cocu of Mark Van Bommel, die beiden zonder club zitten. Het oppert ook Kjetil Knutsen, die met Bodø/Glimt het vuur aan de schenen van AS Roma legde in de groepsfase en kwartfinale van de Conference League. De bescheiden club uit Noorwegen vernederde de Romeinen met 6-1 in de groepsfase. Hij zou overigens niet de eerste Noor zijn die bij Club de plak zwaait: 22 jaar geleden werd Trond Sollied aangesteld als T1 van blauw-zwart.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top