Kan Mechelen opnieuw een demontratie geven tegen Leuven?

Basketbal | De halve finales van de nationale play-offs in de BNXT League komen op kruissnelheid nu Kangoeroes Mechelen deze week de bordjes gelijk heeft gezet tegen Leuven Bears. Komende zaterdag om 20u30 kunnen de Kangoeroes voor eigen publiek op voorsprong komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De repliek was een kampioen waardig. Kangoeroes Mechelen werd in de eerste wedstrijd van de halve finales nog op eigen terrein verslagen door Leuven Bears, maar heeft nu op meesterlijke wijze gereageerd door de Bears voor hun fans overtuigend te overklassen (40-86). In tegenstelling tot de eerste wedstrijd, begonnen de Kangoeroes sterk aan het duel en zetten ze in de tweede helft steeds meer druk. Leuven verloor dit seizoen nog maar twee keer op eigen terrein, maar Mechelen demonstreerde dat het de intentie heeft om de nationale finale van de BNXT League te spelen. Zaterdag kunnen ze een stap in die richting zetten door in eigen huis de derde wedstrijd tegen Leuven te spelen.

Mattias Palinckx in topvorm

De ploeg van Domien Loubry staat in de schaduw van het grote Filou Oostende, maar bewees dit seizoen wel dat ze dit jaar de grote concurrent kunnen zijn voor de regerende landskampioen. Nadat ze in de reguliere fase en in de Elite Gold goed presteerden, mochten de Maneblussers in de nationale play-offs meteen naar de halve finales. De Kangoeroes maakten ongetwijfeld nog een decompressie door waar hun tegenstanders in de eerste wedstrijd van de halve finale duchtig van profiteerden. Leuven was dan weer op kruissnelheid na de overwinning tegen Charleroi in de vorige ronde.

Gelukkig wist de Mechelse coach Kristof Michiels maar al te goed dat ze nog kansen zouden krijgen, aangezien het een best of five betreft. Fouten kunnen dus nog goedgemaakt worden. Dat is exact wat de Kangoeroes deden in de tweede wedstrijd, waarin ze agressiever op de rebounds inspeelden, een stevig blok vormden in de verdediging en kansen nauwgezet afwerkten. Met Mattias Palinckx op kop, want met 23 punten en 9/10 geslaagde shots wist hij zich te onderscheiden.

Al even opmerkelijk was het zwakkere spel van Leuven, dat soms doelloos leek te zijn op het parket. De thuisploeg reeg de slechte keuzes en het balverlies aaneen, wat hen deed blijven steken op een luttele 40 punten. Het verschil van 46 punten is evenwel geen goede afspiegeling van de niveaus van de twee clubs. Dat zullen de Bears komende zaterdag maar al te graag aantonen. Deze keer zal Mechelen thuis niet met zich mogen laten sollen.

Volg het beste van de BNXT League, zoals het duel tussen Mechelen en Leuven, komende zaterdag vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Lees meer basketbalnieuws op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top