Voor iedere auto- en motosportliefhebber dit weekend wat wils met de DTM en Superbike!

Auto-moto | Na een eerder rustige week laten de deelnemers van de DTM en de motorrijders in de Superbike dit weekend weer hun motoren brullen voor enkele spannende races. Ontdek hier waar je deze wedstrijden kan volgen!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Rea opnieuw tegenover Bautista in de Superbike

De Superbike-strijd is in volle gang na slechts twee manches van het zeven ronden tellende kampioenschap. Twee rijders hebben hun voorsprong op de rest van de paddock al vergroot: Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) en Álvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati). Die laatste nam de leiding in het kampioenschap na een gecontesteerd weekend in het Nederlandse Assen. Dit weekend ontmoeten ze elkaar opnieuw in het Portugese Estoril, waar de spanning en het spektakel waarschijnlijk hoog zullen oplopen. 

Je kan de verschillende wedstrijden in Estoril dit weekend volgen op Eurosport 2.

DTM terug naar eigen 'Heimat'

De karavaan van de Deutsche Tourenwagen Masters bevindt zich dit weekend terug in Duitsland voor de tweede manche van het seizoen na een openingsrace in het Portugese Portimao. Moenteel leidt de Italiaan Mirko Bortolotti het kampioenschap. Hij was de meest consistente in Portugal met een pole en een tweede plaats in de kwalificatie en twee derde plaatsen in de twee manches. Deze wedstrijden werden gewonnen door respectievelijk Lucas Auer en Nico Muller, die niet zo regelmatig waren als Bortolotti. 

De DTM-races op de Lausitzring kan je dit weekend volgen op Eleven Sports 3.

FIA ETCR in de stralende Turkse zon

Na een eerste editie vorig jaar is de Electric Touring Car World Cup dit jaar terug. Begin mei namen de coureurs in de straten van Pau voor het eerst plaats achter het stuur. Aan het Franse evenement nam Maxime Martin deel, die de eerste Belgische coureur werd die aan de wedstrijd deelnam. Het kampioenschap wordt dit weekend in Istanbul verreden, nog steeds met een speciaal programma waarbij de coureurs in verschillende poules worden ingedeeld, in een poging om aan het eind van het weekend de meeste punten te halen. 

Het eTouring Car World Championship in Istanbul kan je deze zaterdag volgen op Eurosport 2. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top