Komt er een einde aan het huwelijk tussen Casper Nielsen en Union?

Jupiler Pro League | De aanvallende middenvelder van Union Sint-Gillis voelt de lokroep van Brugge, en van een grote club uit de Serie A.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het seizoen van Union Sint-Gillis was er eentje voor de geschiedenisboeken. Tot enkele dagen geleden stond de promovendus nog op de eerste plaats in Jupiler Pro League en daarmee drukte de ploeg een stevige stempel op de hoogste Belgische klasse. Logisch dus dat de kernspelers die dat exploot mogelijk maakten nu felbegeerd zijn op de transfermarkt. In het volgende seizoen zal de Brusselse club ongetwijfeld met een grotendeels vernieuwde ploeg moeten aantreden, want er zullen enkele toptalenten naar andere ploegen verkassen. De eerste in de rij lijkt de aanvallende middenvelder Casper Nielsen te worden.

Naar de Serie A?

Enkele dagen geleden liet Nielsen nog van zich horen toen zijn gelijkmaker tegen Brugge afgekeurd werd. Vandaag haalt hij om andere redenen de krantenkoppen. Volgens informatie van Het Laatste Nieuws toont Club Brugge interesse in zijn talenten, net als het Italiaanse Lazio Roma. De marktwaarde van Nielsen wordt geschat op 4,5 miljoen euro, maar de aankoopsom zou nog een pak hoger kunnen liggen.

Nielsen heeft eigenlijk getekend bij Union tot in 2024, maar er kan altijd een aanbod komen dat de club niet kan weigeren. Het zou niet verrassend zijn als Nielsen zelf verkiest om andere oorden op te zoeken. Brugge zou zijn diensten op het middenveld goed kunnen gebruiken, maar het lijkt erop dat een transfer naar het buitenland de speler nog meer zou liggen. Maar we verkopen het vel van de beer nog niet, want de deal is nog niet rond. Union liet al weten dat ze tot het einde van het seizoen wachten om de gesprekken over transfers te openen. Maar we weten allemaal dat een snelle en onverwachte wending in de voetbalwereld niet vreemd is.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top