MSI: Een succesvolle start van Europa

League of Legends | G2 Esports doet sinds het begin van de week mee aan de Mid-Season Invitational en kende een geweldige start van de competitie, door elke wedstrijd in de eerste ronde van de groepsfases te winnen. Normaal gezien zouden de Europese vertegenwoordigers zich dus moeten kwalificeren voor de Rumble Stage.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sinds maandag is de druk op de ketel voor de verschillende regionale vertegenwoordigers die zich geplaatst hebben voor de Mid-Season Invitational. De eerste van twee globale competities in het League Of Legends-circuit ging maandag van start met de klassieke groepsfase.

Dankzij de annulering van de LCL Spring Split en dus de komst van diens kampioen, bevindt de Europese vertegenwoordiger G2 Esports zich in de enige poule van drie teams. Tegenover de Europeanen staan de LCS-kampioenen Evil Geniuses, en het ORDER-team van de OCL (Oceanic League; nvdr).


En het minste wat we kunnen zeggen is dat G2 Esports een geweldige prestatie heeft geleverd tijdens de eerste vier wedstrijden. De ninja's hebben geen enkel duel verloren. Groep C is uiteraard niet de moeilijkste van de competitie. Toch zal G2 zich moeten blijven inspannen in de vier terugwedstrijden, om zich van een zo goed mogelijke plaats in de Rumble Stage te verzekeren.

T1 heerst

De meest indrukwekkende ploeg in de beginfase van de competitie was zonder twijfel de Koreaanse T1-ploeg, die zich kwalificeerde na een ongelooflijke prestatie in de Spring Split. De regerende LCK-kampioenen gaven hun tegenstanders geen schijn van kans in de eerste ronde van wedstrijden. Hun wedstrijd tegen Team Aze eindigde bijvoorbeeld na amper 20 minuten, met een voorsprong van 17,480 goudstukken voor T1... Op het moment van schrijven hebben de Koreanen hun derde wedstrijd gewonnen, waarmee ze ook de eerste helft van deze fase ongeslagen afsluiten.

In groep B waren de Chinese vertegenwoordigers ook enorm dominant. Na hun overwinning tegen PSG Talon op dinsdag, het enige team dat kon concurreren, zijn de spelers van RNG goed begonnen, ondanks het feit dat ze de competitie vanop afstand spelen.

De groepsfase eindigt deze zondag. De beste twee ploegen in elke poule gaan door naar de tweede en laatste groepsfase, die komende vrijdag van start gaat. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top