Jérémie Makiese plaatst zich met "Miss You" voor de finale van Eurovisiesongfestival

Muziek | Jérémie Makiese zal België zaterdag vertegenwoordigen op de finale van het Eurovisiesongfestival. Met het nummer "Miss you" was hij donderdagavond als zestiende aan de beurt in de halve finale in het Italiaanse Turijn. De winnaar van "The Voice Belgique" wist nu ook de harten van internationale juryleden en kijkers te winnen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Gehuld in een glimmend jasje begon Makiese zijn optreden alleen op het podium van de Pala Olimpico. Na een sterke start vervoegden vier dansers hem. Hij ging door op hetzelfde elan en leverde een puike prestatie af. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Hij werd als eerste halvefinalist geselecteerd.

Naast België wisten ook Tsjechië, Azerbeidzjan, Polen, Finland, Estland, Australië, Zweden, Roemenië en Servië een plekje in de finale te bemachtigen. Een glittercowboy op een fluwelen rodeostier uit San Marino haalde de finale niet. Ook voor Israël, Georgië, Cyprus, Ierland, Noord-Macedonië en Montenegro stopt het Eurovisiesongfestival hier, bij de tweede halve finale.

Volgens internationale bookmakers zal Oekraïne de liedjeswedstrijd winnen, omdat veel kijkers met hun stem voor Oekraïne hun solidariteit met het land willen betuigen. De favoriet plaatste zich dinsdag voor de finale, samen met Zwitserland, Armenië, IJsland, Litouwen, Portugal, Noorwegen, Griekenland, Moldavië en Nederland.

De zogenaamde "big five" - Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk - zijn automatisch geplaatst voor de finale. Omdat Italië het gastland is, was het al zeker van een finaleplek. Na Napels in 1965 en Rome in 1991 vindt het Eurovisiesongfestival voor de derde keer plaats in Italië.

Het Eurovisiesongfestival wordt georganiseerd door de European Broadcasting Company (EBC) die alle publieke omroepen in Europa verenigt. De Italiaanse presentator Alessandro Cattalan, zangeres Laura Pausini en de Brits-Libanese zanger Mika praten de show aan elkaar.

België won het Eurovisiesongfestival maar één keer: in 1986, toen de dertienjarige Sandra Kim "J'aime la vie" bracht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top