Oostende is een zege verwijderd van finale, Mechelen heeft revanche beet tegen Leuven

Basketbal | Kampioen Oostende heeft donderdag ook het tweede duel met Bergen gewonnen in de halve finales van de Belgische play-offs in de BNXT League. De kustploeg haalde het in de Mons.Arena met 63-78. Leuven Bears ging met zware 40-86 cijfers onderuit tegen Kangoeroes Mechelen, waardoor de tussenstand in dat duel nu 1-1 is. De halve finales worden gespeeld naar een best-of-five.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na een overtuigende 84-66 zege in de eerste partij botste Oostende op een stug Bergen voor de pauze: 34-31. Maar vooral in het derde quarter (14-27) maakte de ploeg van Dario Gjergja het verschil in de ontmoeting tussen de twee finalisten van vorig seizoen. Bij Oostende was Levi Randolph de topschutter met 20 punten. Voor Bergen was David Nichols (21 ptn) trefzeker.

Leuven ontnam Mechelen dinsdag het thuisvoordeel met een 63-72 overwinning. In de Sportoase waren de bezoekers duidelijk gebrand op revanche, na het eerste quarter leidden ze met 10-30. Bij de rust gaf het scorebord 26-44 aan. Nadien ging het verder bergafwaarts met de ploeg van Eddy Casteels, die minder dan de helft van het puntentotaal van Mechelen liet optekenen. Mattias Palinckx lukte 23 punten bij de bezoekers.

Zaterdag kan Oostende het in eigen huis af maken. Mechelen ontvangt dan Leuven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top