Ewan vlakbij ritwinst in de Giro: "Gebrand op revanche"

Wielersport | De Australiër Caleb Ewan heeft zijn Belgische ploeg Lotto Soudal donderdag net geen eerste ritoverwinning bezorgd in de Ronde van Italië. Pas op de streep werd hij nipt geklopt door de Fransman Arnaud Démare. "Ik baal heel erg", liet hij na afloop optekenen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ewan beleeft een Giro-begin vol pech: hij viel in de sprint bergop in de openingsrit, geraakte uit positie voor de massaspurt in de derde etappe en had woensdag materiaalpech kort voor het peloton ontplofte op een beklimming. In de zesde etappe van donderdag eindigde hij in een massasprint op een fractie van winst.

"Het team heeft gedaan wat het moest doen vandaag en me afgezet op de juiste plaats. Daarna kon ik mijn sprint aangaan wanneer ik wilde. Het zag er heel goed uit, maar uiteindelijk word ik net op de lijn geklopt. Ik baal heel erg, maar we kunnen ons optrekken aan het feit dat het even goed wel onze kant op had kunnen vallen. De vorm en de ploeg zijn goed en ik ben gebrand op revanche."

De kans is reëel dat Ewan voor een nieuwe kans wel nog even geduld moet hebben: de zevende en achtste etappe worden gekruid door heel wat hellingen, de negende rit finisht op 1664 meter hoogte bovenop Blockhaus, en daags nadien wacht de tweede rustdag. Ewan had bovendien voor de start van de Giro aangegeven dat hij niet tot de slottijdrit in Verona door zal gaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top