Greet Minnen gaf op het WTA 125-toernooi in Karlsruhe forfait vanwege positieve coronatest

Sport | Vanwege een positieve coronatest heeft Greet Minnen (WTA 81) forfait moeten geven voor haar wedstrijd in de achtste finales op het WTA 125-toernooi in het Duitse Karlsruhe (115.000 dollar). Dat heeft ze bekendgemaakt op Instagram.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Deze ochtend werd ik wakker met milde symptomen", doet Minnen haar verhaal. "Ik legde een sneltest af voor de match en die bleek positief. Bijgevolg moest ik me terugtrekken uit het toernooi. Ik ben op weg naar huis om in zelfisolatie te gaan en wacht op het resultaat van mijn PCR-test. De voorbije maanden waren niet gemakkelijk op fysiek vlak. Ik doe er alles aan om opnieuw in vorm te geraken voor Roland Garros."

Het vierde reekshoofd zou het in de tweede ronde opnemen tegen de Japanse Mai Hontama (WTA 128). Die kreeg een vrijgeleide naar een kwartfinale tegen de Amerikaanse Bernarda Pera (WTA 41).

Minnen vierde haar rentree in Karlsruhe, nadat ze twee weken geleden opgaf in de eerste ronde in Madrid. Vanwege last aan de schouder paste ze nadien voor het toernooi in Saint-Malo.

Later op de dag komt eerste reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA 60) in actie tegen de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA 249).

Minnen zal door de positieve coronatest evenmin kunnen aantreden in de halve finales van het dubbelspel. Daarin zou ze samen met de Slovaakse Tereza Mihalikova aantreden tegen Van Uytvanck en de Russin Yana Sizikova, die zonder te spelen doorstoten naar de finale. In de andere halve finale staan Kimberley Zimmermann en de Poolse Katarzyna Piter, de eerste reekshoofden, tegenover de Egyptische Mayar Sherif en de Hongaarse Panna Udvardy.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top