Jakobsen wint chaotische waaierrit in Ronde van Hongarije, Reynders nieuwe leider

Wielersport | De Nederlander Fabio Jakobsen heeft het Belgische Quick-Step Alpha Vinyl een nieuwe zege bezorgd in de tweede etappe van de wielerronde van Hongarije. Na een waaierslag en een massale valpartij in de finale, was Jakobsen de snelste in de sprint van een klein peloton. De Belg Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen - Baloise) werd derde, zijn ploegmaat Jens Reynders is de nieuwe klassementsleider.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een biljartvlakke tocht van 192 kilometer tussen Karcag en Hajduszoboszlo trok Jens Reynders (Sport Vlaanderen - Baloise) onderweg virtueel het leidersshirt aan: het nummer 2 van het klassement trok voor de tweede dag op rij in de aanval en graaide aan twee tussensprinten onderweg het maximum van de bonificatieseconden mee. 

Erg lang duurde de vlucht van Reynders en zijn zeven gezellen echter niet. Quick-Step Alpha Vinyl opende de finale vroeg door waaiers te trekken en tekende zo het doodsvonnis voor de vluchters. Leider Olav Kooij en de meeste andere sprinters slaagden erin aan te pikken bij de eerste waaier, Reynders lukte dat niet: de jonge Limburger kwam in een achtervolgende groep terecht.

In de slotkilometers kwam een tweede waaier met daarin Reynders toch nog aansluiten bij groep 1, waarna een massale valpartij de sprintvoorbereiding ontsierde. Kooij was daarbij het belangrijkste slachtoffer. Een klein groepje renners ontsnapte aan de chaos, inclusief Fabio Jakobsen. Die maakte de voorzet van ploegmaat Florian Sénéchal met brio af, goed voor zijn zevende zege van dit seizoen. 

Drie Belgen haalden de top tien van de daguitslag: Weemaes (derde), Simon Dehairs (zevende) en Tom Van Asbroek (negende). Door zijn late terugkeer en de crash van Kooij gaat Reynders toch naar de leiding van het algemene klassement.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top