De videogame FIFA heet voortaan EA Sports FC

eFoot |

EA Sports kondigde eerder deze week aan via een persbericht dat het bekende voetbalspel niet langer FIFA, maar EA Sports FC zal heten. Deze aankondiging komt nadat de overeenkomst van de uitgever met FIFA niet werd verlengd vanwege een financieel meningsverschil.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit is ongetwijfeld een van de grootste veranderingen in de franchise sinds zijn ontstaan. Hoewel het voetbalspel van EA Sports sinds 1997 FIFA heet, zal de game niet langer die bekende naam dragen. EA Sports CEO Cam Weber maakte dat nieuws op dinsdag 10 mei bekend, via een persbericht op de website van het bedrijf.

Vanaf 2024 zullen spelers over de hele wereld niet langer op FIFA wachten, maar wel op EA Sports FC. "Volgend jaar wordt EA SPORTS FC de toekomst van het voetbal van EA. Samen met meer dan 300 partners zijn we klaar om de wereldwijde voetbalervaring naar nieuwe hoogten te brengen namens voetbalfans over de hele wereld."

Zoals je ziet, zal EA Sports dus blijven samenwerken met zijn partners van de verschillende liga's, teams en spelers die in het spel vertegenwoordigd worden. De verklaring bevestigt ook dat de verschillende spelmodi die spelers kennen en liefhebben ook deel blijven uitmaken van het spel. Zo zullen Volta en Pro Club terugkeren, en ook het enorm populaire Ultimate Team.

Het einde van de samenwerking tussen de twee giganten zou te wijten zijn aan een financieel meningsverschil. EA Sports betaalde namelijk elk jaar ongeveer 150 miljoen euro rechten aan FIFA, volgens verschillende bronnen. De internationale voetbalbond zou hebben onderhandeld over een verhoging van deze rechten tot 250 à 300 miljoen per jaar. Zonder succes, dus.

FIFA reageerde nogal verrassend en verklaarde via een persbericht dat "het enige authentieke en echte spel met de naam FIFA het beste zal zijn dat beschikbaar is voor spelers en voetbalfans". De organisatie kondigde ook gesprekken met verschillende ontwikkelaars aan om de lancering van die titel in 2024 voor te bereiden. Hoewel de aankondiging gisteren werd gedaan en de geruchten al enkele maanden de ronde doen, zullen we moeten wachten tot de zomer van 2023 en de aankondiging van de volgende game.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top