Club Brugge is kampioen als het wint op Antwerp

Jupiler Pro League |

De vijfde en voorlaatste speeldag van de Champions Play-offs vindt dit weekend plaats en Club Brugge kan meteen Belgisch kampioen worden. In de Europe Play-offs doet KAA Gent dan weer een gouden zaak als het gelijk speelt of wint op KRC Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een mirakel: dat heeft Union nodig wil het de titel nog uit de brand slepen. Met een achterstand van vier punten op Club Brugge (officieel drie, maar bij een gelijke stand eindigt blauw-zwart als eerste) en met nog twee wedstrijden te gaan, weet Union dat het hoogstwaarschijnlijk de titel niet meer zal kunnen grijpen. De troepen van Felice Mazzu waren niet erg efficiënt in de Champions Play-off en hebben hun kansen niet afgemaakt in de twee cruciale wedstrijden tegen de mannen van Alfred Schreuder. Ondanks hun dominantie in het spel verloren Dante Vanzeir, Deniz Undav en hun ploeggenoten hun doelpunteninstincten op het slechtst mogelijke moment. Nu moet Union alles erom doen om de tweede plaats te bemachtigen, waarmee ze zeker zijn van een ticket voor de derde voorronde van de Champions League.

Union moet winnen in Anderlecht wil het nog kampioen worden

Wiskundig gezien, kan Union nog steeds kampioen spelen. Maar dan moeten ze zondag om 13u3O wel winnen op Anderlecht. Paars-wit is de enige ploeg die in deze play-offs tegen Union in het zand heeft gebeten en de club eb spelers zullen ongetwijfeld revanche willen nemen. Anderlecht maakt mathematisch ook nog altijd kans op de tweede plaats in de rangschikking en dus op het felbegeerde ticket voor de voorronde van de Champions League. Alleen heeft Union dit seizoen al drie keer van hun Brussels buren gewonnen.

Maar tegen dat de wedstrijd in het Lotto Park begint, kan de Belgische kampioen al gekend zijn. Club Brugge speelt om 13u30 tegen Antwerp. Club moet nog een van de twee resterende wedstrijden winnen om zijn 18e nationale titel op zak te steken. Hoewel niemand Club Brugge nog een misstap ziet zetten nu het moeilijkste deel achter de rug is, zal de Great Old hen zeker geen cadeau doen en zullen de spelers van Antwerp er alles aan doen om het feest te bederven.

Laatste kans voor Genk

Ook in de Europe Play-offs kan dit weekend de beslissing vallen. Enkel KRC Genk kan nog voorkomen dat KAA Gent groepswinnaar wordt – Genk heeft vier punten minder nog twee wedstrijden te gaan. Om dat te doen, moeten de Limburgers de nog twee resterende wedstrijden winnen en hoen dat de Buffalo's in de laatste wedstrijd ook nog een steek laat vallen. Zondag, om 16u00, staan de twee teams tegenover elkaar. De Limburgers moeten dus winnen in de Cegeka Arena al hebben ze dan op de laatste speeldag hun lot niet meer in eigen handen.

Zaterdag nemen Sporting Charleroi en KV Mechelen het tegen elkaar op in Charleroi om  20u45. Beide ploegen hebben niets meer te winnen of te verliezen behalve dan de eer om niet als laatste te eindigen in de Europese play-offs. De Mechelaars staan momenteel één punt voor op de Zebra's, die in deze groep nog geen wedstrijd hebben gewonnen. De Carolo’s weten dus wat ze moeten doen als ze de vierde plaats willen af te staan aan de ploeg van Wouter Vrancken.

Het programma van de 5e speeldag in de Champions' en Europe Play-offs:

Zaterdag 14 mei

Zondag 15 mei

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top