Les Nuits Botanique: deze artiesten wil je niet missen!

Muziek | Sinds 27 april kan je in onze hoofdstad genieten van Les Nuits in de prachtige Botanique. Dagelijkse betreden er een heleboel legendarische artiesten het podium en Proximus Pickx onthult de optredens die je tot 16 mei niet mag missen. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De terugkeer van Les Nuits Botanique opent het langverwachte Belgische festivalseizoen en de terugkeer van artiesten naar het podium! De prachtige concertzaal in onze hoofdstad heeft er sinds 27 april dan ook al velen kunnen verwelkomen. Met Oboy, Glauque, Gaëtan Roussel, Belle and Sebastian, Mitski, Uffie, Iliona, Crystal Murray, Armand Hammer en Saskia om er maar een paar te noemen, heeft het Belgische publiek de afgelopen weken genoeg te genieten gehad op het gebied van muziek en festiviteiten. Proximus Pickx heeft er ook al een aantal van hen voorgesteld als Artiest van de Week, zoals Iliona.

Tijdens Les Nuits zijn alle stijlen vertegenwoordigd: rock, pop, Franse chansons, electro, rap, r&b, experimenteel, jazz en hiphop. Dit festival is een ware schatkamer aan plaatselijke muzikale talenten!

De toppers van komend weekend

Les Nuits Botanique eindigt op 16 mei, dus je hebt nog een paar dagen de tijd om van de concerten te gaan genieten. Op donderdag 12 mei gaat het dak eraf met Bagarre (Club). Een groep als geen ander, waar iedereen zingt, danst én een instrument bespeelt. Ze bieden je unieke muziek en een concertzaal vol mensen die niet op hun stoel zullen kunnen blijven zitten.Op vrijdag 13 mei zal Robbing Millions XL, die deze Proximus Pickx' Artiest van de Week is, aanwezig zijn! De Belg brengt je met zijn psychedelische pop van de Botanique rechtstreeks naar LA. Hij zal worden begeleid door de muzikanten Raphaël Desmarets, Shoko Igarashi en Julien Dinkel.Op zaterdag 14 mei worden rap- en hiphopfans getrakteerd op de ontembare Kalash Criminel en een rijzende naam in de Belgische rap, 13Mini. Zij zullen de zaal doen daveren met hun indrukwekkende rapnummers. Op zondag 15 mei zullen Pomme en Safia Nolin ons vereren met hun aanwezigheid. In de Kerk Onze-Lieve-Vrouw Van Laeken zullen ze samen Céline Dion coveren, wat voor een melancholisch en intiem moment zorgt.Ter afsluiting van deze goedgevulde festivalweken zal de nieuwe muzikale revelatie, Marina Saétti, het publiek meenemen op een reis van polyfone zang en urban pop met Arabische en Balkan invloeden. Vandaag is ze een ster in Griekenland, maar na zondag 16 mei zou ze wel eens de ster van België kunnen zijn.Tickets en informatie vind je op de website van de Botanique.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top