Film Fest Gent zet Koreaanse filmmuziek centraal tijdens concert

Muziek | Film Fest Gent zet dit jaar Koreaanse filmmuziek centraal tijdens een bijzonder concert, op 20 oktober in de Gentse concertzaal Bijloke. Zuid-Korea is dit jaar het gastland van het filmfestival. Het orkest zal dan ook muziek spelen uit de succesvolle Netflix-serie "Squid Game" en de tragiekomedie "Parasite" van Bong Joon-ho, in 2019 bekroond met de Gouden Palm.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dirigent Dirk Brossé zal verder ook muziek begeleiden van onder meer Jo Yeong-wook, de huiscomponist van filmmaker Park Chan-wook. Met het Brussels Philharmonic brengt hij muziek uit "Joint Security Area", "Oldboy", "Lady Vengeance", "The Handmaiden" en "Decision to Leave". Die laatste film maakt dit jaar kans op een Gouden Palm in Cannes. Jo Yeong-wook zelf zal dat concert ook bijwonen.

Het concert "Korean Composers" is niet het enige eerbetoon aan de Zuid-Koreaanse cinema. Er komt ook een sectie in het filmprogramma (Focus on South Korean Cinema) en een retrospectieve, gecureerd door Patrick Duynslaegher.

Op 22 oktober, tot slot, is er de muzikale ceremonie van de World Soundtrack Awards met Mark Isham ("A River Runs Through It", "Crash", "The Unbearable Weight of Massive Talent") als eregast.

De 49ste editie van het Gentse filmfestival loopt van 11 tot en met 22 oktober 2022.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top