PGL Major: G2 en Vitality als eerste naar volgende ronde

CS:GO |

De eerste ronde van de PGL Major in Antwerpen is maandag van start gegaan. Na twee speeldagen vol CS:GO-actie zijn de eerste twee gekwalificeerden voor de Legends stage bekend. Niet verrassend gaat het om G2 Esports en Team Vitality, vooraf gezien als twee favorieten van deze ronde. Renegades en 9z mogen dan weer hun koffers pakken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We zijn halverwege de eerste ronde van de langverwachte CS:GO Major in Antwerpen. 8 van de 16 teams in de Challengers stage stoten door naar de Legends Stage, de tweede groepsfase van het toernooi. Twee van die gelukkigen zijn ondertussen bekend: G2 Esports en Team Vitality behaalden een perfect rapport en mogen zich klaarstomen voor de volgende ronde.

Die kwalificatie ging niet zonder slag of stoot. G2 raakte met 19-17 nipt voorbij Team Spirit. Ook ENCE bleek een taaie klant: de Bo3 eindigde op 2-1 in het voordeel van het team van ocelote. Team Vitality schoot beter uit de startblokken, met een vernederende 16-1 tegen het Amerikaanse Complexity. Astralis bleek eveneens geen partij voor het Frans-Deense roster.

In het 2-1 bracket zijn er meer verrassende namen te vinden. Het CIS-team van forZe, wiens ex-coach recent in het nieuws kwam, bijvoorbeeld. Of Bad News Eagles, het tweede roster ooit dat zich zonder organisatie voor een Major plaatste. Ook ENCE en Astralis maken woensdag al kans op een ticket voor de Legends stage.

In elk toernooi zijn er natuurlijk ook verliezers. Door het duel tussen Complexity en Team Liquid in het 1-2 bracket zal er al zeker één Noord-Amerikaans team naar huis gaan. Ook het superteam van de IGL FalleN balanceert op de rand van de uitschakeling. De Braziliaan moet absoluut winnen van het Mongoolse IHC Esports om zijn kansen op de volgende ronde in leven te houden.

Voor Renegades en 9z eindigde het toernooi al op dinsdag. Zowel de Australiërs als de Brazilianen konden geen enkele map winnen en strandden roemloos op de laatste plaats. Het lot van de andere ploegen in deze Challengers stage kennen we donderdagavond, wanneer de laatste wedstrijden gepland zijn. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top