Diest lanceert nieuw bierfestival HOPVILLE

Films | De stad Diest heeft de komst van het nieuwe bierfestival HOPVILLE aangekondigd. Het festival werd gelanceerd in Park Cerckel, waar begin juli iedereen kan komen proeven van lokale bieren en live muziek.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Diest is een echte bierstad, het leeft heel erg", zegt schepen van Cultuur Geert Cluckers. "Ons Gildenbier werd vroeger in park Cerckel gebrouwen, en heeft in 1958 op de Wereldtentoonstelling de eerste prijs als beste bier behaald. Met dit nieuwe festival willen we de Diestse biercultuur in de verf zetten."

Het festival vervangt twee andere evenementen die in de lente en zomer doorgaan in Diest: de streekbierenmarkt en Retro Jardin. Schepen Cluckers hoopt dat er bij het nieuwe HOPVILLE ook enkele duizenden bezoekers zullen afzakken naar Diest, zoals bij de twee andere evenementen het geval was.

HOPVILLE trakteert geïnteresseerden op meer dan tachtig soorten craft beer, allemaal op ambachtelijke wijze gebrouwen door kleine, onafhankelijke brouwerijen. Met proefglaasjes van 15 centiliter kan iedereen de verschillende smaken ontdekken. Live muziek komt van Jan De Smet, bekend van De Nieuwe Snaar, en Tijs Vanneste & De Pelikanen. Er is ook een silent disco voorzien. 

Het festival gaat door op zaterdag 2 en zondag 3 juli, steeds van 13 tot 20 uur. Toegang is gratis. Bedoeling is om HOPVILLE elke twee jaar te laten doorgaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top