Club Brugge wil in galamatch eindelijk Anderlecht eens verslaan

Jupiler Pro League | De Jupiler Pro League gaat zijn slotweekend in. Club Brugge is kampioen en speelt een galamatch tegen RSC Anderlecht. Alle prijzen zijn al verdeeld. Club Brugge, Union SG, Anderlecht, Royal Antwerp FC en AA Gent gaan volgend seizoen Europa in.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische klassieker tussen Club Brugge en Anderlecht, die zondag zal plaatsvinden om 18u30, is dé topmatch in het Belgische voetbal. De Bruggelingen pakten vorige week hun achttiende landstitel door op het veld van Royal Antwerp FC te winnen. Daardoor kan men in het Jan Breydelstadion een mooi feestje bouwen, al zal Eder Balanta die wedstrijd door een schorsing missen. Voor de 30.000 Brugse fans zal het ook een afscheid worden van een paar spelers én trainer Alfred Schreuder. Die laatste tekende al bij Ajax, maar over een aantal spelers is er nog onduidelijkheid. Ruud Vormer, Charles De Ketelaere en Noa Lang worden hardnekkig gelinkt aan een transfer, Bas Dost is einde contract en huurling Sargis Adamyan keert wellicht terug naar Hoffenheim. Zij kunnen Brugge via de grote poort verlaten.

Bij Anderlecht willen ze het seizoen ook in schoonheid eindigen nadat ze tegen Union SG de tweede plaats uit zicht verloren. Paars-wit eindigt derde en dat is beter dan vorig seizoen, toen het vierde werd. Michael Murillo mist na een rode kaart tegen Union SG de topper in het Jan Breydelstadion. Opvallend: Club Brugge kon al zes wedstrijden op rij niet meer winnen van de Brusselaars. Anderlecht won één keer en vijf keer eindigde het duel tussen de twee eeuwige rivalen op een gelijkspel.

Feest in het Dudenpark

Union SG wil zijn fantastisch seizoen afronden met een zege tegen Antwerp. De Brusselaars zijn zeker van een ticket voor de voorrondes van de Champions League en minstens de groepsfase van de Europa League. Deniz Undav zal er afscheid nemen van de Brusselse fans, want hij tekende voor komend seizoen al voor de Engelse eersteklasser Brighton & Hove Albion. Het belooft een feest te worden in het Dudenpark om 16u00.

Antwerp kende op zijn beurt zeer povere play-offs met een 1 op 15. Voor Brian Priske zal het zo goed als zeker zijn laatste match zijn als trainer van de Great Old. De Deense trainer ligt al maanden onder vuur en kreeg het onder meer aan de stok met voorzitter Paul Gheysens. Hij hoopte stiekem om mee te doen voor de landstitel, maar dat zat er nooit in. Een overwinning in het Dudenpark zou Antwerp, dat ook zeker is van de voorrondes van de Conference League, het seizoen alsnog met een goed gevoel laten eindigen.

Afscheid Vrancken

Op zaterdag om 20u45 ontvangt KV Mechelen KRC Genk. Dat wordt een grote afscheidsmatch voor succestrainer Wouter Vrancken. KV Mechelen kondigde vorige week zijn vertrek aan en KRC Genk is toevallig de club die het vaakst aan Vrancken wordt gelinkt. De coach zal na vier nederlagen op rij zijn avontuur in Mechelen willen afsluiten met een mooie overwinning.

Genk heeft in de laatste match niets meer te winnen, want AA Gent diende hen vorige week de genadeslag toe. Voor de Limburgers werd het zo een dramatisch seizoen en het greep naast een Europees ticket. Voor Head of Football Dimitri De Condé ligt er bijzonder veel werk op de plank. De club heeft nood aan spelers die Genk niet enkel als een springplank zien voor een mooie stap hogerop. Er zal heel wat in- en uitgaand transferverkeer plaatsvinden in de Cegeka Arena en jongens als Paul Onuachu, Theo Bongonda en Jhon Lucumi spelen in Mechelen wellicht hun laatste match voor Genk, terwijl Bernd Storck wellicht zijn slotmatch coacht voor de Limburgers.

AA Gent wil om 20u45 van zijn 60ste match van het seizoen in de eigen Ghelamco Arena een groot feest maken. De bekerwinst kan er nog eens gevierd worden, net als de eerste plaats in de Europe play-offs. De Buffalo’s deden het voortreffelijk in 2022 en er zijn twee grote vragen: zit Hein Vanhaezebrouck (einde contract) voor het laatst op de bank bij AA Gent? En gaat smaakmaker Tarik Tissoudali de club tijdens de zomermercato verlaten?

Sporting Charleroi neemt het op tegen AA Gent en Vakoun Bayo zal niet mogen meespelen. De spits wordt door Gent uitgeleend aan Charleroi en er werd vastgelegd dat hij niet mocht aantreden tegen zijn moederclub. De spits kende een geweldige periode in Charleroi met 11 goals en 2 assists in 16 wedstrijden.

Het programma van speeldag 6:

Zaterdag 21 mei

Zondag 22 mei

Volg de wedstrijden van Champions’ en Europe play-offs het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top