Streamers van 24h Gaming van Télévie zamelen 29.000 euro in

Esports |

Ter gelegenheid van Télévie 2022 werd tijdens een 24-uur durend game-evenement 29 000 euro ingezameld. Een twaalftal Belgische streamers kwamen bijeen om zoveel mogelijk giften op te halen om onderzoek tegen kanker en leukemie te steunen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Belgische streamers hebben dit weekend opnieuw een mooie actie verwezenlijkt. Rond het project Télévie, dat zich inzet voor de ontwikkeling van onderzoek tegen leukemie en kanker, waagden 10 streamers zich aan een serieuze opdracht: gedurende 24 uur live content uitzenden om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Zaterdag rond 19u begon een tiental streamers aan het evenement op het Twitch-kanaal ContactStream. Dat werd drie maanden geleden door Radio Contact gelanceerd, en de streamers motiveerden hun kijkers met een groot aantal uitdagingen. Deze uitdagingen, die donation goals werden genoemd, vormden een bepaald bedrag. Wanneer dat bedrag overschreden werd, moest de betrokken streamer een challenge uitvoeren.

Dat principe lijkt vrij goed te hebben gewerkt, gezien het bedrag dat werd ingezameld door de streamers, en de komst van verschillende special guests als Alexander De Croo en DJ Kid Noize. Aan het einde van de 24 uur durende marathon werd de kaap van 29 000 euro overschreden.

Het is de eerste keer dat de organisatie Télévie gaming en streaming integreert in een inzamelingsactie. Het initiatief doet denken aan TVG7, een liefdadigheids-streamingmarathon die in maart bijna 350 000 euro inzamelde voor Amnesty International.

Afbeeldingen : RTL Belgium/Olivier Pirard

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top