PGA Tour verbiedt spelers deel te nemen aan nieuw en lucratief Saoedisch golfcircuit

Sport | De Noord-Amerikaanse PGA Tour weigert spelers toestemming te geven om volgende maand deel te nemen aan het eerste toernooi van de LIV Golf Invitational Series in Londen. Dat moet het openingsevenement worden van een nieuwe en erg lucratieve golftour die wordt opgezet met geld uit Saoedi-Arabië.

Door Belga

Deel dit nieuws

Topspelers als zesvoudig majorwinnaar Phil Mickelson en voormalig nummer 1 Martin Kaymer dienden bij de PGA Tour een aanvraag in om op 9 juni te mogen starten in Londen, waar de organisatoren zwaaien met een prijzenpot van 25 miljoen dollar en de winnaar 4 miljoen dollar opstrijkt. Dat is het ruim het dubbele van het prijzengeld op majors.

De PGA Tour, die op hetzelfde moment een toernooi in Toronto houdt, is altijd al een felle tegenstander geweest van de nieuwe golftour en wijst naar het interne reglement. "Op basis daarvan is het onze leden niet toegestaan deel te nemen aan het evenement van de Saoedische Super League in Londen. Deze beslissing is in het beste belang van het circuit en de spelers", zegt Tyler Dennis, vicevoorzitter van de PGA Tour. Wie toch in Londen zou starten, riskeert een schorsing of zelfs een uitsluiting.

De voormalige Australische golfvedette Greg Norman, vandaag algemeen directeur van de nieuwe competitie, heeft geen begrip voor de reactie van de PGA Tour. "Het lijkt alsof ze profspelers willen verbieden hun beroep uit te oefenen, tenzij ze deelnemen aan een van hun toernooien. Maar welke obstakels we ook zullen tegenkomen, we zullen niet stoppen. We blijven de spelers opties aanbieden die de fantastische golfsport wereldwijd promoten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top