Deelnemers, startdatum, (geen) WK-interval en play-offs: nieuw 1B-seizoen krijgt stilaan vorm

Challenger Pro League | De 1B Pro League zal er in het seizoen 2022-2023 helemaal anders uitzien. En stilaan maar zeker worden de details duidelijk. Wie speelt er mee? Wanneer wordt er gestart? Wat met de WK-break? Daarnaast leggen we ook nog snel even het nieuwe competitieformat uit; zodat je weer helemaal up-to-date bent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elf van de twaalf deelnemers zijn inmiddels bekend. RFC Luik of Dender EH maken de komende weken in de eindronde van 1e Nationale nog uit wie het twaalfde ticket krijgt.

Beerschot VA, RWDM, Waasland-Beveren, SK Deinze, Lierse Kempenzonen, Lommel SK, RE Virton, KRC Genk U23, Anderlecht U23, Club NXT, Standard U23.

De start van het nieuwe seizoen is voorzien voor het weekend van 13 en 14 augustus. De 'late' start heeft te maken met het feit dat de 1B Pro League niet zal stilgelegd worden tijdens het winter-WK in Qatar (21/11 - 18/12). 

Alle teams zullen 2x tegen elkaar spelen waarna het klassement wordt opgedeeld in twee groepen. De beste zes teams spelen nog eens 2x tegen elkaar voor de titel terwijl de slechtste zes teams elkaar elk 2x treffen in de strijd tegen de degradatie. De punten die behaald werden in de reguliere competitie worden meegenomen als startaantal (en worden dus niet gehalveerd).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top