Oostende klopt Bergen in opener halve finales, Leuven wint in Mechelen

Basketbal | Kampioen Oostende heeft het eerste duel met Bergen met 84-66 gewonnen in de halve finales van de Belgische play-offs in de BNXT League. Kangoeroes Mechelen ging thuis met 63-72 onderuit tegen Leuven Bears. De halve finales worden gespeeld naar een best-of-five.

Door Belga

Deel dit nieuws

Oostende sloeg toe in het tweede quarter (19-5) van de ontmoeting tussen de twee finalisten van vorig seizoen. Bij de pauze stond de kustploeg 46-27 voor. Oostende, het beste team in de Elite Gold, consolideerde nadien de voorsprong.

Bij Oostende was Levi Randolph (17 ptn) het best bij schot. Marcus Tyus maakte 19 punten voor Bergen.

Mechelen en Leuven staan voor het eerst in de halve finales. Mechelen, de Belgische nummer twee in de Elite Gold, leidde bij de rust met 40-37. Maar in het derde quarter haalde Leuven uit: 9-23. De thuisploeg herstelde nog bijna van die klap en kwam op ruim een minuut van het einde terug tot 63-66, Leuven liet zich de zege echter niet meer afsnoepen.

Jakob Cebasek was de topschutter bij de bezoekers met 21 punten. Bij Mechelen ontbrak de met de gezondheid sukkelende Wen Mukubu, Belgisch Speler van het Jaar. Domien Loubry gooide 21 punten door de korf.

Donderdag speelt Bergen gastheer voor Oostende, Leuven ontvangt dan Mechelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top