Dortmund heeft met Karim Adeyemi al opvolger van Haaland beet

Bundesliga | Borussia Dortmund heeft aanvaller Karim Adeyemi aangetrokken. De 20-jarige Duitse international, die overkomt van het Oostenrijkse RB Salzburg, ondertekende een vijfjarig contract. Dat meldt de nummer twee uit de Bundesliga, nadat eerder vandaag de megatransfer van de Noorse topspits Erling Haaland van Dortmund naar Manchester City officieel werd aangekondigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dortmund telde naar verluidt tussen de 30 en 40 miljoen euro neer voor Adeyemi. Hij stond sinds de zomer van 2018 op de loonlijst bij RB Salzburg, waar Dortmund in januari 2020 ook Haaland wegplukte. Dit seizoen maakte Adeyemi 19 doelpunten in 27 wedstrijden in Oostenrijk.

"Karim Adeyemi is een zeer getalenteerde, jonge Duitse international, die met zijn goede afwerking en ongelooflijke snelheid een waardevolle speler zal zijn in het offensief compartiment", verklaart sportdirecteur Michael Zorc. "Hij is iemand die veel affiniteit heeft met BVB, hij supporterde voor zwart en geel toen hij jong was. Adeyemi besliste voor Borussia Dortmund te tekenen, ook al kreeg hij verschillende aanbiedingen uit de topcompetities."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top