Ritzege in Giro voor Kämna, Van der Poel verliest roze trui aan Spanjaard Lopez

Wielersport | Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) heeft de vierde rit in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Duitser versloeg op de flanken van de Etna in een sprint met twee de Spanjaard Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo), die de leiderstrui overneemt van de Nederlander Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), die geen aanstalten maakte om zijn eerste plaats te verdedigen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Gisteren stond er voor de renners al een eerste rustdag op de agenda, die nodig was om het peloton van Hongarije - waar de eerste drie ritten op het programma stonden - naar Sicilië te brengen. Vandaag volgde meteen de eerste bergrit: 172 kilometer van Avola naar de slotklim op de Etna.

Kämna en Lopez reden in het slot samen richting finish en gingen onder elkaar uitmaken wie de ritzege op zak zou steken. De Spanjaard zette zijn sprint niet volledig foutloos aan en de Duitser profiteerde. Lopez kon zich wel troosten met de leiderstrui. De Est Rein Taaramäe van Intermarché-Wanty-Gobert reed ruim een halve minuut later naar de derde plaats, voor de Belgen Sylvain Moniquet en Mauri Vansevenant.

De groep met de favorieten finishte op 2:37 van de ritwinnaar.

In de stand heeft Lopez 0:39 voor op Kämma en 0:58 op Taaramäe. Simon Yates is vierde op 1:42, Vansevenant vijfde op 1:47.

De vijfde rit voert het peloton over 174 kilometer van Catania tot Messina.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top