Worden de Warriors het eerste team dat zich kwalificeert voor de finales van de Western Conference?

Basketbal | Als ze vanavond Memphis kunnen verslaan, plaatsen de Warriors zich voor de Western Conference Finals. Dit zou een welkome terugkeer naar de finale betekenen na een moeilijke periode voor het team, vooral door de vele blessures... Maar het moeilijkste deel moet nog komen. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ze hebben er hard voor gewerkt, maar de overwinning van maandag brengt de Warriors in een comfortabele positie, met een 3-1 voorsprong tegenover Memphis. Ze kunnen nu met een redelijk gerust hart naar de Grizzlies afreizen om misschien een plek in de finale van de Western Conference te bemachtigen. Het moet gezegd worden dat de Golden State Warriors nog steeds te inconsistent spelen, waar ze vroeger de Western Conference werkelijk domineerden. Voor de Warriors is het daarom belangrijk dat ze een zege halen tegen Memphis.

Curry neemt de leiding

De weg van Golden State naar de overwinning in Game 4 eerder deze week kan je eigenlijk samenvatten als stom toeval. De Warriors stonden de hele wedstrijd achter, maar schoten pas wakker in de laatste momenten van de wedstrijd. Daarmee bewijzen ze ten minste al dat ze onder druk kunnen presteren.

Een grote bijdrage aan deze zege werd door niemand minder dan spilfiguur Stephen Curry geleverd. Met zijn ploeg met de rug tegen de muur en een achterstand van 12 punten, scoorde de point guard 18 van zijn 39 punten in het laatste kwart van de wedstrijd, waaronder twee driepunters om Memphis op afstand te houden. Daarnaast zorgde hij in het slot van de wedstrijd voor de beslissende 11-5 run die de Grizz (zonder Ja Morant deze keer) hun vel kostte. Curry liet zich deze wedstrijd ook opmerken als de eerste speler ooit van de NBA die zijn 500ste driepunter in de play-offs scoorde.

Speelde ervaring een rol?

Je kan het duel tussen de Warriors en de Grizzlies beschouwen als een wedstrijd tussen een ervaren ploeg met meerdere titels in het afgelopen decennium en een stel jonge wolven onder leiding van Ja Morant die in de nabije toekomst een van de sterren van de competitie kan worden. Het is uitgerekend op dit niveau van de competitie dat de ervaring van de Warriors het verschil kan maken tussen een zege en een roemloos einde.

De waarheid gebiedt ons te zeggen dat het alweer van 2019 geleden is dat het team uit San Francisco nog zo goed boerde. Sindsdien werd het team geplaagd door allerlei problemen. Zo moesten de Warriors het een seizoen lang stellen zonder Curry en een geblesseerde Klay Thompson. Het daaropvolgende seizoen was Thompson nog niet gerecupereerd en moest hij noodgedwongen op de bank blijven zitten. Gelukkig zijn Stephen Curry en Klay Thompson weer op de been en krijgen ze opnieuw het gezelschap van Draymond Green. Dit trio is de solide basis van het team dat kampioen werd in 2015, 2017 en 2018 en finalist in 2016 en 2019. Het zou dus zomaar eens kunnen dat de Warriors een goede kans maken op de zege in de finales van de Western Conference. Maar het blijft oppassen voor de jeugdige branie van de jonge wolven van Memphis!

Volg de NBA het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top