Queen-musical 'We Will Rock You' wordt 20

Muziek |

Het is nog maar 20 jaar geleden dat de musical 'We Will Rock You', opgedragen aan de legendarische band Queen, voor het eerst werd opgevoerd. De songs van de Britse band staan in deze show centraal, met medewerking van de overgebleven leden van de groep, Brian May en Roger Taylor. Proximus Pickx vertelt je alles over deze buitengewone rock-‘n-rollhommage.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Queen heeft haar stempel gedrukt op de rock-'n-roll en de muziekgeschiedenis, zozeer zelfs dat hun nummers nooit uit de mode raken. Zelfs na het einde van de band en de dood van leadzanger Freddie Mercury in november 1991 worden er nog altijd eerbetonen aan de iconen opgezet. Een daarvan is 'We Will Rock You', dat vandaag 20 jaar geleden voor het eerst werd opgevoerd.

De musical, geproduceerd door Robert De Niro’s Tribeca Productions, is geschreven door Ben Elton. De twee beroemdheden werkten samen met de overgebleven leden van de legendarische band, Brian May en Roger Taylor. De show speelt zich af in de toekomst: Queen neemt je mee naar 2300. De wereld waarin de show zich afspeelt is conformistisch en gestandaardiseerd, iedereen ziet er hetzelfde uit onder een totalitair regime. Maar een kleine groep 'bohémiens' blijft vechten voor vrijheid en verscheidenheid.

Queen-mania houdt aan

De verwijzingen naar het werk van Queen zijn talrijk, van de namen van de personages (Galileo Figaro, Scaramouche of Killer Queen) tot de diepgaande waarden van inclusie die de musici altijd hoog in het vaandel hebben gedragen. De musical werd voor het eerst opgevoerd in Londen in 2002, maar het duurde niet lang voordat de show de hele wereld rondtoerde. Van Spanje tot Australië en van Zuid-Afrika tot de Verenigde Staten: vele landen zijn in vervoering gebracht door deze musical en de muziek van Queen.

‘We Will Rock You' zou slechts tot 2006 lopen, maar door het doorslaande succes was het simpelweg onmogelijk om er mee te stoppen. De show werd verlengd en brak zelfs het record voor de langstlopende musical in het Dominion Theatre in Londen, en versloeg zo 'Grease'. De Queen-mania is met andere woorden allesbehalve over, en werd zelfs nog wat opgepookt door de release van de aan de band gewijde biopic 'Bohemian Rhaspody' (2018).

De musical laat het publiek onvergetelijke hits herbeleven, zoals het openingsnummer 'Radio Gaga', 'I Want to Break Free', 'Under Pressure', 'Don't Stop Me Now', het titelnummer 'We Will Rock You' en natuurlijk het weergaloze 'Bohemian Rhapsody'. Van de show zijn ook live-opnames gemaakt. Onlangs werd de show nog in Frankrijk opgevoerd, meer bepaald in het Casino de Paris, tot grote vreugde van de fans. 

Ontdek 'We Will Rock You' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top