Zeno Debast verlengt contract bij Anderlecht tot medio 2025

Jupiler Pro League | Anderlecht heeft dinsdag het contract van Zeno Debast opengebroken. De achttienjarige verdediger verlengde zijn overeenkomst, die nog liep tot eind juni 2023, tot medio 2025.

Door Belga

Deel dit nieuws

Debast is een jeugdproduct van Anderlecht en maakte in mei 2021 zijn officieel debuut in het eerste elftal. Voorlopig zit hij aan zeven officiële wedstrijden voor paars-wit, waarvan vijf dit seizoen. De voorbije weken speelde hij niet door een voetblessure.

"Mijn grootste wens was om ooit in de kleedkamer van Anderlecht te zitten en mijn eerste wedstrijden in het stadion te spelen", zei Debast in een reactie. "Ik zag jongens als Youri Tielemans en Leander Dendoncker het voor mijn neus doen. Ik droomde er altijd van om, net zoals hen, bij de ploeg van mijn hart te kunnen debuteren. Maar het is voor jonge spelers zoals mij ook belangrijk om geduld te hebben tot het juiste moment aangebroken is. Ik ben erg blij dat het nu gelukt is, maar het is aan mij om het werk hier verder te zetten en mijn naam bij te schrijven in de prachtige geschiedenis van deze club."

Ook CEO Peter Verbeke was erg tevreden met de contractverlenging. "Er zijn weinig centrale verdedigers die zo goed zijn aan de bal als Zeno. Op fysiek vlak heeft hij nog marge voor progressie en daar zullen we nu samen verder aan werken. Zeno toont aan dat hard werk gekoppeld aan geduld de juiste weg is om succes te boeken. Er zijn immers weinig clubs in Europa die zoveel jonge, eigen opgeleide spelers laten debuteren op het hoogste niveau als Anderlecht."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top